Skip to navigation Skip to main content

Ischgl: ‘The place to be’ voor voorjaarsskiërs

Recent gevallen sneeuw, langere dagen, lentezon en een bomvol evenementenprogramma; perfecte condities voor voorjaarsskiën in Ischgl. Doordat 90% van de pistes boven de 2.000 meter liggen zijn de pistecondities nog erg goed. De hele maand april is er nog veel te beleven in de lifestyle bestemming van de Alpen. Op 24 april vindt bij Alp Trida het voorjaarsconcert met de Duitse rapper Cro plaats en zaterdag 30 april sluit MUSE het winterseizoen in Ischgl af met een gratis concert op de piste.

Skiën tot begin mei

Goede sneeuwcondities, lentezon en muziek op de piste: april is een heerlijke periode voor voorjaarsskiën. Het sneeuwzekere Ischgl heeft naast perfecte ski-condities, ook nog een bomvol evenementenprogramma. ‘s Ochtends skiën en ’s middag genieten van sportevenementen of open-air concerten op de piste. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot en kan er tot begin mei worden geskied.

Live vanuit Ischgl: prachtige skidag vandaag

24 april – Voorjaarsconcert Alp Trida met rapper Cro

Op zondag 24 april zullen voorjaarsskiërs gek opkijken wanneer zij een Panda op de piste tegenkomen. De Duitse rapper Cro (Carlo Waibel) die zich kenmerkt door het dragen van een pandamasker, is dit jaar te gast tijdens het open-air concert in de Silvretta Arena Samnaun/Ischgl. Het concert begint om 13:00 uur en vindt plaats op de Alp Trida. Entree is gratis voor iedereen met een geldige liftpas.

30 april – Top of the Mountain Closing Concert met rockgigant Muse

Op zaterdag 30 april speelt de Britse rockband Muse op het legendarische Top of the Mountain Closing Concert, in het hart van het skigebied op 2.300 meter hoogte. Ieder jaar weer weet Ischgl haar gasten te verrassen met een indrukwekkend open air concert. Ook dit jaar heeft het wintersportresort niet de minste internationale act weten te strikken om het winterseizoen af te sluiten. Het Engelse trio Muse, dat bekend staat om hun spectaculaire live shows, won dit jaar voor de tweede keer in de categorie Best Rock Album een award tijdens de prestigieuze Grammy Awards 2016 in Los Angeles.

Het wintersportseizoen is in Ischgl nog niet voorbij!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.