22 maart 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Poederbaas freeride festival in Val Thorens groot succes

Afgelopen week vond het Poederbaas Freeride Festival plaats in Val Thorens. Tijdens deze deze week kan men ervaring opdoen met het freeriden in competitieverband. Het delen van dezelfde passie stond deze week centraal. Naast de wedstrijden is er ook flink gefeest. Op donderdag vond de Qualifier plaats waar 73 deelnemers aan de start stonden om zicht te kwalificeren voor de Finals op vrijdag. De final was een spannende strijd tussen de twee landen België en Nederland. De rivaliteit was er zeker en dit werd opgevallen door de jury (Irian van Helfteren, Bas Elshorst, Michiel de Ruiter en Aurelien Astra).

Belgische eindwinnaar

In de wedstrijdface van de Qualifier was de ERU Prestige Kaasplank opgenomen. Wie op deze enorme kicker de vetste trick van de dag zou maken, werd benoemd tot ERU Prestige Kaaskop 2016. Freestyle legend Wilco Mostert heeft met zijn 540 dit jaar de Kaaskop helm gewonnen! Door de harde wind op de woensdag was de Final face moeilijker dan verwacht. Sanne de Jong, Koen Goris en Roderik Sillevis hebben een fantastische run laten zien waar het publiek laaiend enthousiast van werd en zij zijn dan ook de terechte winnaars van het Poederbaas Freeride Festival.

Battle of the Lowlands

Vorig jaar ging Nederland ervan door met de bokaal van Battle of the Lowlands. Dankzij Koen Goris is België dit jaar de terechte winnaar worden van deze fantastische battle! De strijd om de battle is nu pas echt los gebarsten want na de spannende editite in Goldeck staat het nu 1-1. Welk land gaat er volgend jaar met deze titel vandoor?

Meer informatie over Les Trois Vallées >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen