Skip to navigation Skip to main content

Waanzin! Skiën op de Matterhorn (4478 m)

De Matterhorn behoort tot de bekendste bergen van de Alpen en is onmiskenbaar verbonden met Zermatt. Vanwege de enorme hoogte van 4478 meter vormt de berg een grote uitdaging voor bergbeklimmers. Het filmpje in dit weblog bewijst dat je ook kunt skiën op de Matterhorn en dat hebben we nog nooit eerder gezien! Er gaan geen skiliften naar de top en ook liggen er op de flanken van deze Alpenreus geen pistes. In de spectaculaire video is te zien hoe een skiër met gevaar voor eigen leven de Matterhorn afdaalt.

Zo ziet skiën op de Matterhorn er uit

In de video valt te zien hoe een skiër op de top van de 4478 meter hoge Matterhorn aan zijn afdaling begint. Eerst kan hij slechts rutschen over de kam, en na enige meters neemt hij nog een laatste blik op de indrukwekkende top. Daarna stort hij zich in de diepte en skiet over de steile flanken richting het dal. Wij raden aan om dit niet zelf te proberen tijdens je wintersport in Zermatt ;)!

Meer informatie over Matterhorn-Zermatt

Zermatt is een van de meest exclusieve skidorpen ter wereld. Meer dan 400 km aan pistes, een imposante gletsjer en een autovrij dorp maken dit skigebied de droom van iedere skiër. Skiën op de Matterhorn is eigenlijk niet mogelijk, wel heb je vrijwel overal een prachtig uitzicht op deze Alpenicoon. Op de flanken van Klein Matterhorn (3883 m) zijn wel afdalingen gesitueerd. Hier is het startpunt van de langste piste van Europa.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.