16 februari 2017 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Kronplatz, of Plan de Corones, ligt in het Italiaanse Zuid-Tirol vlakbij de sfeervolle plaats Bruneck. Kronplatz is onderdeel van de immense Dolomiti Superski en biedt ruim 100 km aan afdalingen. De pistes zijn over het algemeen niet al te moeilijk en zijn heerlijk breed. De pistecondities zijn hier eigenlijk altijd prima in orde, aangezien de Italianen meesters zijn in het maken van kunstsneeuw en prepareren van pistes. De (berg)restaurants serveren een combinatie van Italiaanse en berggerechten. In deze video geven we een beeld van de plaats Bruneck, het skigebied en 5 tips voor een skivakantie in Kronplatz.

Tip 1: dalafdaling naar Ried-Percha

De 7 kilometer lange dalafdaling van de top van Kronplatz naar het dalstation Ried-Percha is een absolute aanrader. De piste is heerlijk lang en biedt prachtige uitzichten. Handig: bij het dalstation passeert ook de trein die u snel en eenvoudig door het Pustertal brengt.

Tip 2: bergrestaurant Corones

Op de top van de Kronplatz liggen diverse restaurants. Wij vonden Corones erg leuk. Het is een mooie berghut met een moderne gezellige stube en een zonnig terras. De service is vriendelijk en snel en het eten smaakte heerlijk.

Tip 3: après-ski K1 bij het dalstation Reischach

Dat de Italianen ook weten wat après-ski is, ervaart u bij de K1 bij het dalstation Reischach. Hier klinken de bekende Duitstalige après-ski hits uit de boxen en vloeit het bier rijkelijk. Een aanrader voor wie van een feestje na het skiën houdt.

Tip 4: bezoek Bruneck-Brunico en het Messner Mountain Museum

Bruneck, of Brunico in het Italiaans, is een bijzonder sfeervol stadje. Verwacht geen typisch wintersportdorpje, maar een gezellige plaats waar het heerlijk flaneren is door de winkelstraten. Het aanbod aan winkels is uitgebreid en goed. Een bezoek aan het Messner Mountain Museum is ook erg leuk.

Tip 5: pizzeria Le Bistro Arc

Wilt u graag een authentieke Italiaanse pizza uit de houtoven eten, dan is pizzeria Le Bistro Arc een goede tip. Hier worden de pizza's geserveerd met een goede knapperige bodem en heerlijke topping.

Kronplatz

Heeft u nog tips voor een skivakantie in Kronplatz? Laat ze hieronder achter in de reacties, bedankt!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen