Skip to navigation Skip to main content

Van de zuidoever van het meer van Genève tot aan de Col du Galibier in het zuiden, en van de steden Chambéry en Annecy in het westen tot aan Chamonix en de Mont Blanc: dat is Savoie Mont Blanc. Ontelbare Belgen vieren hier hun wintersportvakantie want het gebied herbergt enkele van de allergrootste skigebieden ter wereld. Toch zijn Les Portes du Soleil, Les Trois Vallées, Paradiski en Tignes-Val d'Isère ieder apart veel bekender dan de departementen Savoie en Haute-Savoie die samen vallen onder de naam ‘Savoie Mont Blanc’. Het gebied herbergt 110 skigebieden die behoren tot de top in de wereld.

Volop keus aan skigebieden

Franse skigebieden staan bekend om hun resorts die zich op grote hoogte bevinden, in het hart van het skiparadijs. Savoie Mont Blanc heeft maar liefst 18 van die geliefde megaskigebieden in huis. Als wintersporter kunt u er voor kiezen om een van de middelgrote of kleine skigebieden aan te doen en een daguitstap te maken naar een naburig megaskigebied. Denk aan La Rosière, Sainte Foy Tarentaise van waaruit u gemakkelijk Tignes-Val d'Isère, Paradiski bereikt. Of Valfréjus en La Norma van waaruit u bijvoorbeeld een dag in Les Trois Vallées (via de Orelle cabinelift naar Val Thorens) kunt skiën. Of kies ervoor om beneden in een brede vallei te overnachten en nog meer skigebieden te combineren. Wie houdt van ‘klein maar fijn’ kiest voor een van de authentieke pareltjes van dorpen zoals Arêches-Beaufort, [IL:FRSAVO038] met een sympathiek klein skigebied.

Noordelijke nuchterheid, zuidelijke charme

Waar u ook heen gaat in Savoie Mont Blanc, u komt overal de rode vlag met het witte kruis tegen. Een teken van service, ‘noordelijke’ degelijkheid en kwaliteit die deze Franse regio biedt: moderne skiliften, uitgebreide kunstsneeuwfaciliteiten, luxe hotels, charmante chalets, betaalbare appartementen en gezinsvriendelijke skischolen. Ook op culinair gebied is het hier een feest: met 36 chefs die samen 52 Michelinsterren veroverden, zit u in Savoie Mont Blanc gebakken. En niet alleen de sterrenrestaurants serveren mooie gerechten, ook in de berghutten geniet u van charmante, eigentijdse gerechten met een traditionele Franse twist.

Hoogste bergmassief van de Franse Alpen

Savoie Mont Blanc herbergt het hoogste bergmassief van de Franse Alpen en enkele van de grootste skigebieden ter wereld. In totaal vindt u er maar liefst 110 skigebieden. Wielercols als de Col du Galibier zijn wereldberoemd. In 1924 organiseerde het in Savoie Mont Blanc gelegen Chamonix de allereerste Olympische winterspelen. In 1992 had Albertville die eer. Met Chambéry en Annecy herbergt deze Alpenregio twee schitterende historische steden. Daarnaast vindt u er vele pittoreske bergdorpen en bergmeren. Annecy en Chambéry zijn gemakkelijk te bereiken per auto en per trein. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen direct vanuit Amsterdam en Brussel op Lyon, Chambéry, Genève en Grenoble.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.