4 december 2015 door Gastredacteur in 'Alpenweer''

Videoweerbericht door Diana Woei. Het weer in de Alpen was gisteren rustig en op veel plaatsen scheen de zon. Een duidelijke invloed van een hogedrukgebied. Vanaf vandaag komt hier lichte verandering in dankzij wolken vanuit het noordwesten. In delen van Frankrijk en Zwitserland zal er her en der vandaag en morgen neerslag vallen. Zondag is het echter overal in de Alpen droog en schijnt volop de zon.


Komend weekend schijnt de zon

Vanmorgen scheen in Frankrijk de zon, helaas werd dit in de loop van de middag verstoord door wolken uit het noordwesten. Deze wolken zorgen in de loop van de middag en avond voor neerslag in de Savoie en Berner Oberland. Boven de 1000 meter heeft de neerslag de vorm van sneeuw. Erg veel zal het echter niet zijn. In het zuidoosten van Zwitserland, Italië en Oostenrijk blijft het droog en schijnt flink de zon. De temperaturen liggen tussen de 6 en 12 graden. Morgen is het weer hetzelfde als vandaag, overwegend droog en zonnig met in de Savoie en Berner Oberland her en der neerslag. Zondag komt hier verandering in dankzij het hogedrukgebied en is het in het hele Alpengebied droog en schijnt flink de zon. Wel dalen de temperaturen iets.

Meld je aan voor de snowalert en blijf op de hoogte van de sneeuwval >>

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.