Skip to navigation Skip to main content

Begin december barst het wintersportseizoen los in de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. Het seizoen staat bol van grote events zoals de de Audi FIS World Cup 2016 in Alta Badia. Een van de mooiste kerstmarkten in Zuid-Tirol is die van Bruneck. Deze kerstmarkt in het centrum is te bezoeken vanaf 27 november 2015 tot en met 6 januari 2016. Er staan meer dan 35 kraampjes met onder andere handgemaakte kerstboomversieringen, houten speelgoed, lederwaren, glas, keramiek en meer. Daarnaast kan er natuurlijk gesmuld worden van zoetigheden, glühwein, geroosterde kastanjes en allerlei Zuid-Tiroolse specialiteiten.

Europacup Slalom Obereggen – 16 december 2015

In het dorp Obereggen wordt het wintersportseizoen op 16 december afgetrapt met een belangrijke wedstrijd: de Europacup Slalom Obereggen. De beste skiërs begeven zich op de Oberholzpiste voor een slalomrace van topniveau met het Latemarmassief als decor. Vanaf 21 december is er bij de skischool van Obereggen elke maandagavond een show vol tricks, vuurwerk en een openluchtdisco. Deze show is het hele wintersportseizoen te bezoeken.

Audi FIS World Cup 2016 - 20 en 21 December 2015

Alta Badia, het dal aan de voet van de Dolomieten, viert dit jaar een belangrijk jubileum. Op de Gran Risa-piste in La Villa wordt namelijk al dertig jaar het wereldkampioenschap reuzenslalom georganiseerd; dit jaar op zondag 20 december. Diezelfde dag vindt ’s avonds de Giants Ski Challenge plaats, met voormalig ski-kampioenen zoals Marc Girardelli, Gustav Thöni, Michael von Grünigen en paralympiër Alex Zanardi. Daarnaast is er dit jaar op maandag 21 december voor het eerst een parallel reuzenslalom in de avond.

Europacup Slalom Obereggen / Audi FIS World Cup 2016

Skiën bij kaarslicht in Alta Badia – februari 2016

Skiën bij kaarslicht geeft skiërs de kans optimaal te genieten van de rust en op te gaan in de natuur. In februari 2016 kan het op de piste van Gardenazza in het centrum van La Villa in Alta Badia. De piste wordt geheel verlicht door de maan en rijen traditionele fakkels. ’s Avonds blijven de skiliften en berghutten in de omgeving open. De skileraren zijn beschikbaar voor tips over skiën, snowboarden en telemarken, waarbij alleen de voorkant van de skischoen aan de ski bevestigd is.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.