Skip to navigation Skip to main content

5 tips voor een skivakantie in Val Gardena (video)

Val Gardena is een populaire bestemming in de Italiaanse Dolomieten. Skiërs die houden van lange dagtochten, heerlijk eten en een zonnige skivakantie zijn hier op de juiste plek. Maar wat is nu de mooiste afdaling en waar kunt u het beste lunchen op de piste? Snowplaza zocht het uit. Bekijk nu onze video en ontdek welke plekken u niet mag missen tijdens uw skivakantie in Val Gardena.

Tip 1: La Longia, 10,5 km afdalen naar Ortisei/St. Ulrich

Vanaf de Seceda boven St. Christina loopt een prachtige rode afdaling naar Ortisei/Ortisei. Op de top heeft u een overweldigend uitzicht op de ruige Dolomieten. Vervolgens leidt deze fijne piste maar liefst 10,5 km lang door een prachtige omgeving. Onderweg zijn er enkele berghutten voor een pauze.

Tip 2: Daniel Hütte, heerlijk eten op de piste

Het aanbod van goede pisterestaurants met zonnige terrassen is enorm groot in Val Gardena. Vindt u het moeilijk kiezen? Ga dan naar de Daniel Hütte. Het ligt op een prachtige locatie op de Seceda en serveert goede gerechten en wijn. Het terras is groot en biedt een prachtig uitzicht. Snowplaza zette eerder al de top 5 berghutten in Val Gardena online.

Tip 3: Après-ski in de Luislkeller in Selva/Wolkenstein

Op diverse plekken is er een gezellige après-ski in Val Gardena. Er zijn voldoende bars waar u rustig een drankje kunt drinken. Bent u op zoek naar 'Oostenrijkse gezelligheid', bezoek dan de Luislkeller in Selva/Wolkenstein, hier klinken dagelijks de bekende Duitstalige hits uit de boxen.

Tip 4: Restaurant: Sal Fëur in Selva di Val Gardena/Wolkenstein

Voor een goed diner is er volop keuze in Val Gardena. Of u nu lokale berggerechten wilt eten, of eenvoudig Italiaans, de mogelijkheden zijn oneindig. Bij restaurant Sal Fëur in Selva di Val Gardena/Wolkenstein kunt u terecht voor beiden én voor een goede pizza. Wij vinden het een aanrader.

Tip 5: Volg niet altijd alleen de uitgezette routes

Er zijn schitterende dagtochten te maken in Val Gardena en de omliggende dalen van de Dolomiti Superski. De bekendste is ongetwijfeld de Sella Ronda van ruim 40 km. Echter deze, en andere routes, kunnen soms erg druk zijn. De pistes die niet op de route liggen, zijn vaak een stuk rustiger en ook zeker de moeite waard.

Heeft u nog tips voor andere bezoekers die op skivakantie naar Val Gardena gaan? Laat ze hieronder achter in de reacties, bedankt!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.