Skip to navigation Skip to main content

De 5 beste berghutten in Val Gardena

Val Gardena is een skiregio middenin de Italiaanse Dolomieten in Zuid-Tirol. Het dal is populair door de eindeloze skimogelijkheden, prachtig geprepareerde pistes, vele zonuren en natuurlijk het overheerlijke eten. In de dorpen van Val Gardena is een ruime keuze aan restaurants, evenals in het skigebied waar tientallen berghutten uitnodigen voor een lekkere lunch. De hutten zijn sfeervol, hebben een goede service, zonnige terrassen en het eten is er van topkwaliteit. We delen graag onze top 5 favoriete berghutten in Val Gardena.

1. Rifugio Emilio Comici

Rifugio Emilio Comici is een bijzondere. Allereerst door haar uiterlijk; de witte muren en lichtblauwe luiken zijn al vanaf grote afstand te zien. De berghut ligt op 2154 meter hoogte aan de voet van de Sassolungo in het skigebied van Plan de Gralba. Het sfeervolle terras is een perfecte plek voor een aperitief tijdens of na het skiën. De loungemuziek zorgt voor een relaxte sfeer. Het restaurant serveert visgerechten van hoogstaand niveau. Reserveren hier is echter wel aan te raden, aangezien Rifugio Emilio Comici erg populair is.

De Rifugio Emilio Comici ligt in een prachtig bergdecor

2. Baita Daniel Hütte

De Baita Daniel Hütte bevindt zich op een hoogte van 2240 meter in het skigebied Seceda boven St. Christina. De berghut is gelegen op een prachtige locatie en biedt een geweldig uitzicht. Zowel binnen, als op het zonnige terras buiten, kunt u genieten van lokale en Italiaanse specialiteiten. Ook is er een uitgebreide wijnkaart met een goed aanbod van Zuid-Tiroolse en Italiaanse wijnen. Na het eten kunt u bijkomen in een van de ligstoelen op het terras.

Het fijne terras van de Baita Daniel Hütte

3. Sofie Hütte

De Sofie Hütte bevindt zich ook in het skigebied Seceda en ligt iets hoger dan de Baita Daniel Hütte, op 2410 meter. Deze berghut is wat sjieker en exclusiever. Het is een ideale plek voor een uitgebreide lunch. De biologische gerechten zijn bereid met de beste ingrediënten en er is veel zorg aan besteed. Uiteraard is er tevens een ruime keuze aan bijpassende wijnen. Houd wat ruimte in uw maag over voor een dessert, want ook die zijn hier overheerlijk.

Het uiztciht vanaf de Sofie Hütte

4. Ciampac Hütte

Aan de bekende skiroute ‘Sella Ronda’ ligt de Ciampac Hütte. Deze recent gebouwde hut is klein en bijzonder sfeervol, geheel uit hout opgetrokken. Er worden typische gerechten uit de streek geserveerd, zoals ‘Crafuncins’. Dit zijn grote ravioli’s gevuld met spinazie. De Ciampac Hütte is ook 2x per week ’s avonds geopend voor het diner.

De kleine en knusse Ciampac Hütte

5. Almgasthof Tirler

Wellicht hoort Almgasthof Tirler niet helemaal thuis in deze lijst, aangezien het ook luxe hotelkamers aanbiedt. Echter heeft het almgasthof toch de sfeer van een echte berghut. Almgasthof Tirler ligt middenop de Seiser Alm te midden van de langlaufloipes, skipistes en wandelroutes. Het restaurant serveert fijne biologische gerechten, die vooral afkomstig zijn uit de streek. Op een mooie dag kunt u hier met gemak de hele middag op het terras doorbrengen.

Een typisch gerecht uit Zuid-Tirol: Crafuncins, grote ravioli met spinazie

Dit was onze top 5 van beste berghutten in Val Gardena. Heeft u nog andere tips? Deel ze hieronder.

Bekijk hier aanbiedingen naar Val Gardena >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.