Skip to navigation Skip to main content

Het zijn niet zomaar skigebieden. De 5 Tiroler gletsjers zijn bergen met een toegevoegde waarde. Hier geniet je namelijk van veel zon, geweldige uitzichten en talloze evenementen. De gletsjerskigebieden liggen op een hoogte van rond de 3000 meter en bieden hierdoor absolute sneeuwzekerheid. En een gezamenlijke skipas is er ook, namelijk de “White 5” die een heel skiseizoen voor de skipistes en de liften van de 5 Tiroler gletsjers geldig is. De 5 Tiroler gletsjers hebben ruim 75 kabelbanen en liftinstallaties, vijf snowparks, 100 kilometer off-piste skiroutes en ongeveer 300 pistekilometers te bieden.

Kaunertaler Gletscher (1273 tot 3108 meter)

22 pistekilometers en 36 kilometers aan off-piste skiroutes heeft de Kaunertaler Gletscher in het Kaunertal te bieden. Enkele van deze skiroutes zijn voorzien van bewegwijzeringen. De wegwijzers van de Weißseejoch-route leiden de off-piste skiër veilig naar zijn eindbestemming, bieden tips en manen tot voorzichtig skiën. Andere bijzonderheden op de Kaunertaler Gletscher: het uitzichtplatform 'Drei-Länder-Blick' op een hoogte van 3108 meter bij de Karlesjochbahn biedt het mooiste uitzicht op de toppen van het drielandenpunt Oostenrijk-Italië-Zwitserland.

Klik hier voor meer informatie over het Kaunertal >

Pitztaler Gletscher (1640 tot 3440 meter)

Hij is de hoogste. Op geen enkele andere plek in Oostenrijk kun je met een kabelbaan hoger dan op de Pitztaler Gletscher in het Pitztal. En wel tot 3440 meter. Hier is bovendien het hoogst gelegen café van Oostenrijk te vinden, het stijlvolle Café 3440. Vanaf het vrij zwevende panoramaterras van Café 3440 kun je van het uitzicht over de 3774 meter hoge Wildspitze en de meer dan 50 omliggende bergtoppen genieten. De freeride-mogelijkheden zijn enorm. In meerdere freeride- en free-touring-camps die tussen januari en april worden georganiseerd, maak je kennis met de beste en veiligste afdalingen.

Klik hier voor meer informatie over het Pitztal >

Sölden (1350 tot 3340 meter)

Skiën in de voetsporen van James Bond: 3 jaar geleden filmde het team rond regisseur Sam Mendes talloze geweldige actiescènes voor “Spectre” op de gletsjer in Sölden. Wie zich een beetje wil voelen zoals Danier Craig als James Bond op ski’s, doet voor de ultieme kick gewoon mee aan de Adrenalinecup. De Adrenalinecup is niet aan een specifieke datum gebonden. Iedereen kan altijd meedoen. Er moeten tien disciplines worden doorlopen: reuzenslalom, slalom, speedtraject, freeriding, hobbelige piste, carving, skispringen, BIG3 fotosafari, winterwandelen en mix race. Alles wordt elektronisch gemeten en geëvalueerd.

Klik hier voor meer informatie over Sölden >

Stubaier Gletscher (1000 tot 3210 meter)

De Stubaier Gletscher in het Stubaital is het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk en werd al meerdere keren onderscheiden als het meest familievriendelijke skigebied in de Alpen. Het gebied overtuigt met 26 liften en 34 makkelijke tot veeleisende afdalingen met een lengte van 62 pistekilometers. Bovendien zijn hier talloze extra's te vinden, zoals het BIG Family Ski-Camp met de BIG Family Fun Slope, de Snowpark Stubai Zoo, één van de beste snowparks wereldwijd, en de Powder Department met 15 Freeride Runs, Checkpoints en een LVS-trainingsinstallatie.

Klik hier voor meer informatie over het Stubaital >

Hintertuxer Gletscher (1500 tot 3250 meter)

100 procent sneeuwgarantie en wel 365 dagen per jaar. Dat heb je op geen enkele andere plaats in Oostenrijk. Op de Hintertuxer Gletscher kun je werkelijk altijd skiën – zelfs in de zomer. In de winter biedt het gletsjerskigebied 60 km natuursneeuwpistes. Uniek op de Hintertuxer Gletscher is de natuurlijke, begaanbare gletsjerspleet, de Natur Eis Palast. Hier kun je niet alleen glinsterende ijspegels bewonderen, maar ook natuurlijk ontstane lagen van de gletsjer bekijken.

Klik hier voor meer informatie over Ski Zillertal 3000 >

Klik hier voor meer gletsjerskigebieden in de Alpen >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.