Skip to navigation Skip to main content

Hochzillertal-Hochfügen is een gebied met prachtige afdalingen, goede parkeergelegenheid, moderne liften en een funpark. Bovendien is dit skigebied ook nog eens zeer kindvriendelijk en betaalbaar. Toch is er nog een andere reden waarom een vakantie aan het begin van het Zillertal aan te raden is. Een geweldig aanbod aan gezellige hutten en eetgelegenheden op en langs de piste! In Hochzillertal-Hochfügen zal je zelfs op de drukste dagen een leuke plek vinden om ’s middags even te bekomen. Intussen genietend van een heerlijke Goulashsuppe of Käsespätzle. Het skigebied biedt met z'n 19 bergrestaurants en pistehutten voor elk wat wils.

De snelle hap

Indien je niet veel tijd wenst te verliezen of je liever de drukte opzoekt en eerst even wil zien wat er in aanbieding is, zijn er de SB (zelfbediening) restaurants. De Marendalm in Hochzillertal en de 8er Alm in Hochfügen bieden naast de klassiekers ook een dagschotel. Bovendien zijn er grote zonneterrassen voorzien om bij mooi weer buiten te eten.

Mooiste hutten van Oostenrijk

Er zijn plekken die overal aangeprezen worden en die je toch gezien moet hebben tijdens je verblijf. De Kristallhütte en de Wedelhütte zijn zulke plaatsen. Prachtig afgewerkt en mooi gelegen bieden de twee bekendste hutten van het Zillertal heerlijke gerechten. In de Wedelhütte kan je terecht voor echte culinaire hoogstandjes, inclusief aangepaste wijn. Reserveren is hier wel aan te raden. De Kristallhütte heeft een kaart met een klassiek aanbod (de Kristallburger is een aanrader!) en biedt aan de achterzijde een van de mooiste uitzichten van de Alpen. Een glaasje Sekt of Prosecco in de hand geeft het allemaal nog wat meer flair. Mocht het weer het niet toelaten om te genieten van het uitzicht, dan kan je binnen gezellig rond de grote open haard plaatsnemen. De prijzen in deze hutten zijn net iets hoger, maar niet overdreven.

Kristallhütte, Hochzillertal

Gezellige, gastvrije hutten

In de Kaltenbacher Skihütte (naast de Neuhüttenbahn) kan je terecht voor lokale specialiteiten en wildgerechten. Je kan er ook lekkere souvenirs kopen (wosrt, kaas, Schnapps,…) om thuis nog verder te genieten. De Aarwirt in Hochfügen is een gezellige hut met quasi volledig houten interieur. Hier heeft men een beperkte kaart, maar dagelijks verschillende (superlekkere) aanraders. In de Firnhütte bakt men zelf dagelijks vers brood. Een bord soep met boerenbrood of Brettljause zijn hier dus zeker aan te bevelen. Ook kan men hier steaks en kip op “heisse Stein” bestellen. Een kleine steengril aan tafel. Beneden aan de lift in Kaltenbach ligt de Postalm. Deze plek is voornamelijk bekend van de bruisende après-ski. ’s Middags is het er echter heerlijk rustig en kan je in het mooie restaurant genieten van verschillende gerechten en ovenverse pizza’s.

Schnapps, Obstler en andere lekkernijen...

Langs de Stephan Eberharter dalafdaling ligt een klein restaurant “Skistadl”. Hier vind je geen uitgebreide kaart, maar voornamelijk de bekende specialiteiten. De Tiroler Gröstl is hier super. In dit mooie en rustige restaurant heb je vrijwel altijd plaats (zowel binnen als buiten). Als je bij de afrekening wat extra drinkgeld geeft, wordt dit bijna steeds beloond door een rondje Schnapps van het huis. Ook in de Abfahrtshütte langs de skiroute richting Aschau kan je terecht voor rust en gezelligheid. De eigenaar zorgt zelf voor de keuken en bediening. Hij heeft bovendien een geweldig aanbod aan Schnapps, Obstler en andere lekkernijen.

Toe aan uw volgende skivakantie? Bekijk de skigebieden in de Alpen >

167 - Winter - Jasper

Over Jasper

Jasper houdt van Oostenrijk, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf zijn 4e staat hij op de ski’s, en later ook het snowboard. Meerdere keren per jaar bezoekt hij zijn favoriete land waar hij ooit een pension zou willen openen.