Skip to navigation Skip to main content

Het Zwitserse Val d'Anniviers bestaat uit de authentieke dorpen Chandolin, Grimentz, Saint-Luc, Vercorin en Zinal. De dorpen verschillen onderling veel van elkaar. Chandolin heeft de meeste wintersportmogelijkheden, daarentegen is Grimentz weer een oud boerendorpje. St. Luc biedt het beste van twee werelden. Vercorin is een oase van rust voor de liefhebbers. Zinal heeft van alle dorpen in het Val d’Anniviers het meest te bieden voor wintersporters die meer willen dan alleen skiën. Een prachtige bestemming waar u pas echt goed ervaart wat wintersport in Zwitserland inhoudt.

De pistes van het Val d'Anniviers

In totaal heeft u in het Val d'Anniviers de beschikking over meer dan 200 kilometer aan pistes. Het is een ideaal skigebied voor de gemiddelde skiër, maar ook meer ervaren wintersporters vinden hier voldoende uitdaging. Over de sneeuwzekerheid hoeft u zich geen zorgen te maken aangezien de pistes tot een hoogte van 3000 meter reiken. Sinds de winter van 2014 zijn de skigebieden van Grimentz en Zinal met elkaar verbonden middels een nieuwe gondellift. Deze moderne lift brengt de wintersporters vanuit Grimentz naar het hart van het skigebied van Zinal. Hierdoor is een skigebied ontstaan met ruim 100 km aan pistes en voldoende afwisseling.

Klik hier voor meer informatie over het Val d’Anniviers >>

Met name in Grimentz staan boerderijen en graanschuren uit de 15e eeuw die in de loop der jaren zijn zwartgeblakerd door de zon.

In het Val d’Anniviers liggen meer dan 200 kilometer aan pistes die tot een sneeuwzekere hoogte van 3000 meter reiken.

In 2014 is tussen Grimentz en Zinal een 3 kilometer lange kalbelbaan in gebruik genomen. Het is de op drie-na langste skilift van Zwitserland.

In het Val d’Anniviers liggen diverse rodelbanen. De langste loopt van Bendolla naar Grimentz en is 4 kilometer lang.

Het Val d’Anniviers staat bekend om de ‘gletsjerwijn’, die 10 tot 15 jaar lang in vaten van larikshout wordt gerijpt.

In deze omgeving heeft u een ruime keus aan wandelroutes. Van eenvoudige paden door het dal tot uitdagende bergwandelingen en sneeuwschoentochten.

Zowel beginnende als ervaren toerskiërs kunnen in het Val d’Anniviers uitstekend uit de voeten. Tip: neem een lokale gids, zo ontdekt u de mooiste routes!

Op twee plekken in het Val d’Anniviers kunt u (’s avonds!) ijsklimmen. Het ijsklimseizoen duurt vanaf het begin van de winter tot eind februari.

De Walliser Teller brengt alle specialiteiten van Wallis samen op één heerlijk bord. Een Walliser Teller bestaat uit rauwe ham, gedroogde worst en Alpenkaas.

Wilt u uw wintersport doorbrengen in een luxe chalet met eigen sauna? Het aanbod in deze omgeving is uitgebreid, dus een geschikte accommodatie is zo gevonden.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.