9 september 2018 door Thijs in 'Algemeen'' | 2 Reactie(s)

Uitzicht op de Aiguille du Midi

De Alpen zijn een populaire vakantiebestemming. In de winter komen wintersporters om te skiën, in de zomer trekken vakantiegangers naar de bergen om te wandelen en te ontspannen. Tijdens ieder jaargetijde valt er genoeg te ontdekken in de Alpen. Snowplaza heeft de leukste en mooiste bezienswaardigheden in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland voor je op een rijtje gezet. Zo weet je welke trekpleister je moet bezoeken tijdens je volgende zomervakantie of wintersport. Deze bezienswaardigheden zijn tijdens ieder seizoen het bezoeken waard. Geniet van de tien mooiste uitstapjes in de Alpen.

#10. Krimmler watervallen

Middenin het Nationaalpark Hohe Tauern, aan de rand van het dorp Krimml, liggen de Krimmler watervallen. Met een totale valhoogte van 380 meter zijn het de hoogste watervallen van Oostenrijk en een van de bekendste in de wereld. Tijdens de zomermaanden loopt er een wandelpad langs de waterval, wanneer je tijdens de winter in de Zillertal Arena bent, kun je alleen het onderste gedeelte aanschouwen.

Het kolkende water van de Krimmler watervallen

Foto: © Kitzbüheler Alpen

#9. Eisriesenwelt

De Eisriesenwelt is de grootste ijsgrot ter wereld. Deze ondergrondse ijswereld in het Tennengebergte is maar liefst 42 kilometer lang. De Eisriesenwelt ligt in de buurt van het skigebied Werfenweng, maar is door de temperatuur en instortingsgevaar in de winter niet toegankelijk. Tijdens de zomermaanden is het een ideale locatie om even lekker af te koelen!

De grotten van de Eisriesenwelt

Foto: © Eisriesenwelt Werfen

#8. Großglockner Hochalpenstraße

De Großglockner is de hoogste berg van Oostenrijk en het uitzicht op deze majestueuze berg is zowel in de winter als de zomer een echte trekpleister. De 48 kilometer lange Großglockner Hochalpenstraße slingert en kronkelt zich een weg naar boven door het Nationaalpark Hohe Tauern. Tevens vormt het de verbinding tussen Karinthië en Salzburg. Een hoger gelegen bergpas (2504 meter) is er in Oostenrijk niet te vinden.

Haarspeldbochten van de Großglockner Hochalpenstraße

Foto: © Grossglockner High Alpine Road AG

#7. Aiguille du Midi

De 3842 meter hoge Aiguillle du Midi ligt in het skigebied Chamonix Mont-Blanc. Hier bevindt zich een zwevend uitzichtplatform dat volledig uit glas bestaat en duizenden meters boven de diepte zweeft. Vanaf de Aiguillle du Midi kun je de Mont Blanc in al haar glorie bewonderen. Het uitzichtpunt is bereikbaar via de Téléphérique de L’Aiguille du Midi.

Op het glazen platform van de Aiguille du Midi

Foto: © Chamonix-Mont-Blanc

#6. Königssee bij Berchtesgaden

De Königssee ligt in het enige Duitse Nationaalpark van de Alpen. Schaatsen is hier helaas niet mogelijk, de Königssee is te groot om ieder jaar volledig te bevriezen. Gelukkig liggen de pistes van het Berchtesgadener Land in de buurt. In de zomer kun je tijdens een boottochtje onbezorgd van de ongerepte natuur genieten.

Uitzicht op de Königssee

Foto: © Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

#5. Drei Zinnen/Tre Cime in Zuid-Tirol

De Drei Zinnen zijn een van de highlights en blikvangers in de Dolomieten. Sinds 2009 behoren de drie kenmerkende bergen in het skigebied van de Sextner Dolomieten tot het UNESCO Werelderfgoed. Klimmers dromen ervan de bergen te beklimmen, voor wandelaars vallen hier zowel in de zomer als in de winter prachtige tochten te maken.

Uitzicht op de Drei Zinnen

Foto: © Wikimedia Commons / Wolfgang Moroder

#4. Matterhorn Glacier Paradise

De Matterhorn (4478 meter) is een van de bekendste bergen van de wereld. Zijn vorm is onmiskenbaar, en is het hele jaar vanuit Zermatt te bewonderen. Tegenover de Matterhorn bevindt zich het Matterhorn Glacier Paradise waar je het hele jaar kunt skiën of een bezoek kunt brengen aan het gletsjerpaleis met ijssculpturen.

Uitzicht op de Matterhorn

Foto: © Zermatt Tourismus

#3. Zugspitze

De Zugspitze is met een hoogte van 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De berg ligt ten zuidwesten van Garmisch-Partenkirchen en biedt een prachtig uitzicht over de Alpen. Er zijn maar liefst 3 liften die naar de top van deze berg voeren. In de winter kun je meteen een paar afdalingen maken op de Zugspitzplatt, ook de Partnachkloof aan de voet van de berg is een leuk uitstapje.

Uitzicht op de top van de Zugspitze

Foto: © Pixabay

#2. Salzburg

Salzburg is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en vanwege de historische gebouwen door UNESCO aangeduid als werelderfgoed. De stad wordt omgeven door bergen en op een daarvan staat de beroemde vesting Hohensalzburg. De vesting is meer dan 900 jaar oud en geeft Salzburg haar bekende silhouette. Vanuit de Salzburger Sportwelt ben je met de auto in ongeveer 60 minuten in Salzburg.

Uitzicht op Salzburg en de vesting

Foto: © Tourismus Salzburg

#1. Schloss Neuschwanstein

Het bekendste slot van de wereld is te vinden in Duitsland. Schloss Neuschwanstein, niet ver van het skigebied bij Füssen, trekt jaarlijks miljoenen toeristen. De poorten van dit sprookjeskasteel zijn het hele jaar geopend.

Mist er nog een uitstapje in dit overzicht? Laat een reactie achter!

Uitzicht op Schloss Neuschwanstein in de winter

Foto: © Pixabay

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen