Skip to navigation Skip to main content

De periode na het skiën tot het avondeten. Of toch maar even het diner skippen vanavond? Voor sommigen begint het feest al bovenaan de berg. Vlug de ski’s uit en die welverdiende großes Bier, Aperol Spritz of Jägermeister staat al klaar. Na de inzet op de berg zakt het volk naar beneden. Vandaag beginnen in die gezellige schirmbar? De lokale hut? Of toch maar de mega-party opzoeken? Probeer zeker eens te variëren!

De beste après-ski is niet steeds in de grootste après-ski hut. Kijk in het begin van uw vakantie ook eens rond waar of wanneer een (lokale) live-band komt optreden. Ze zijn zeker niet allemaal top, maar vaak krijgen ze er wel goed de sfeer in.

Hotelbar – Onder vrienden

Erg aangenaam kan het ook zijn aan de bar van het hotel. Met een beperkt aantal mensen én de hoteleigenaar. Hier komt u makkelijk te weten wat er de hele week te doen is. Wat extra info over de mooiste plekjes in het skigebied, de beste restaurants,… het wordt allemaal duidelijk. Een rondje “von Haus” zorgt voor dat tikkeltje extra. Liever een eigen feestje? Of vanavond iets rustiger? Als u een appartement huurt, kunt u het met enkele gezelschapspelletjes ook gezellig maken. In een pension of hotel zijn de ontbijtruimte of een andere plaats zeker beschikbaar om met zen allen rond de tafel te zitten.

Gezelligheid in de hotelbar (Foto: Hotel Solaria, Ischgl)

Dorfcafé

Bij het terugkeren van de pistes bent u waarschijnlijk al wel eens een “Dorfcafé” gepasseerd. Dit is niet de lokale dorpskroeg zoals we al snel zouden denken. Maar een perfecte plaats om de laatste uren van de namiddag door te brengen. Hier kunt u namelijk genieten van de lokale “Kuchen Spezialitäten”. Gebak, cake, taart, mousse of ijs. Het smaakt allemaal even goed na een vermoeiende skidag. Lekker tasje (Jäger)Tee of koffie erbij en u zult deze keuze zeker niet beklagen. Let wel even op dat het avondeten niet te snel volgt. De porties die geserveerd worden zijn allerminst klein te noemen. Vindt u het Dorfcafe niet direct? Hoor even rond. Het is er zeker, al ligt het soms wat verborgen.

Heerlijkheden in het Dorfcafé

Wellness – massage – zwembad

Een andere manier om na te genieten van de dag of volledig tot rust te komen, is de wellness. Deze vindt men de laatste jaren vrijwel in elk verblijf of dorp. De sauna in of genieten van een massage. Daarna die relax zetel op. Met wat geluk met uitzicht op het prachtige bergpanorama. Al is dit zeker geen must, want uw ogen zullen al snel even dichtvallen. Na een uurtje genieten bent u herboren. En ook de volgende dag op de piste zult u merken dat uw spieren zoveel soepeler zijn en beter voelen.

Heerlijk ontspannen bij het zwembad (Foto: Hotel Bergland, Sölden)

Wat zijn jullie favoriete après-ski activiteiten? Nog leuke ideetjes? Mijn tip is om de verschillende mogelijkheden eens te proberen en te variëren. Ze zijn allemaal de moeite om te doen.

167 - Winter - Jasper

Over Jasper

Jasper houdt van Oostenrijk, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf zijn 4e staat hij op de ski’s, en later ook het snowboard. Meerdere keren per jaar bezoekt hij zijn favoriete land waar hij ooit een pension zou willen openen.