Skip to navigation Skip to main content

Courchevel is nou niet direct de eerste bestemming waar u aan denkt voor een wintersport met de familie. Dat Courchevel hier zeer voor is geschikt, heb ik zelf ondervonden. Dit wereldberoemde skioord richt zich echt niet alleen op het hogere segment. U denkt misschien dat het te luxe of te exclusief is voor een familievakantie, maar Courchevel blijkt zeer veelzijdig te zijn. Voor ieder type wintersport, behalve voor een budgetvakantie, bent u hier aan het goede adres. In dit weblog vindt u 10 redenen om voor Courchevel als wintersportbestemming te kiezen.

1. Courchevel is zeer veelzijdig

Courchevel bestaat uit diverse dorpen die tussen de 1100 en 1850 meter liggen. Le Praz is een authentiek en charmant dorpje wat een stuk lager ligt dan Courchevel 1850 waar u dure boetieks en ski in-ski out accommodaties vindt. In het waanzinnige skigebied Les Trois Vallées kan ieder type skiër zich vermaken.

© Les 3 Vallées by David André

2. Het prijsniveau valt best mee

Courchevel heeft het stempel duur te zijn, maar is dit eigenlijk wel zo? Ok, een 6-daagse skipas kost € 240,- en hiermee is het een van de duurste in Frankrijk. Ga je echter met 2 volwassenen en 2 kinderen dan betaalt het hele gezin de prijs van een kinderskipas. Hiermee bespaar je maar liefst € 94,-. Lunchen op de piste viel mij ook ontzettend mee. Op het terras van Le Panoramic betaalden we voor een sandwich, worst met patat (2x), tartiflette en salade € 50,-.

3. Koop een deelskipas

Heb je die 600 kilometer aan piste van Les Trois Vallees eigenlijk wel nodig tijdens je familievakantie? De kids moeten immers weer op tijd opgehaald worden van skiles! Courchevel zelf beschikt over 150 pistekilometers en deze skipas is een stuk voordeliger. Waarom € 140,- (familie) meer betalen als je veel van die pistes toch niet gaat zien?

4. Uitstekende skischolen

Er zijn diverse skischolen in Courchevel, maar wij kozen voor de gerenommeerde ‘Les Rouges’, oftewel de ESF. De skileraren weten precies hoe ze met de kinderen om moeten gaan en hoe ze hen met een smile op het gezicht kunnen leren skiën. Als moeder is het altijd lastig de kinderen achter te laten maar wanneer ze vrolijk en blij terugkomen van les weet u dat het goed zit.

© Nikki Casleton

5. Kinderopvang in Courchevel

In Courchevel zijn maar liefst 3 plaatsen waar op de kinderen gepast kan worden. De faciliteiten zijn modern en bij de medewerkers voelen de kinderen zich direct thuis. Het ‘schuldige’ gevoel was direct weg.

© OT Courchevel

6. Het skigebied is een familieparadijs

Wanneer de kinderen de basistechniek van het skiën onder de knie hebben liggen de pistes van Courchevel aan jullie voeten. Het pisteaanbod is eenvoudig en er zijn geen diepe ravijnen waar een moedershart harder van gaat kloppen. Met name de pistes rond de Biolay stoeltjeslift zijn ideaal met kinderen. Bovendien zijn veel stoeltjesliften uitgerust met een veiligheidssysteem.

7. Vervelen is niet mogelijk in Courchevel

In dit familieresort met het ‘Famillie Plus Montagne’ label valt van alles te beleven. Een 2 kilometer lange rodelbaan, een ijsbaan, klimmuur, bowling, bioscoop en indoor-speeltuin, het is allemaal aanwezig. Natuurlijk hangt hier veelal wel een prijskaartje aan, maar de lach op het gezicht van de kinderen is onbetaalbaar.

© Nikki Casleton

8. Skiën met een vleugje cultuur

Courchevel onderscheidt zich op ieder vlak, dus ook op het gebied van cultuur valt hier wat te ontdekken. De sneeuwsculpturen van Romero Britto komt u overal tegen in het skigebied en zijn zeer indrukwekkend. Ook komt u hier en daar kunstwerken van Richard Orlinski tegen.

© Nikki Casleton

9. Ruime keus aan accommodaties

Het overgrote deel van de accommodaties in Couchevel is duur en exclusief. Zoekt u net wat verder dan ontdekt u dat er ook nog betaalbare appartementen zijn. Voor een 4-persoons accommodatie in La Residence 1650 in Courchevel Moriand betaalt u minder dan € 700,- per week. Natuurlijk moet u dan wel buiten de schoolvakanties op wintersport.

10. Gratis openbaar vervoer

Aangezien het openbaar vervoer in Courchevel gratis, eenvoudig en snel is maakt het niet uit in welk deel van het dorp u verblijft. Van vroeg in de ochtend tot diep in de nacht kunt u gebruik maken van de shuttle bussen.

137 - Winter - Nikki

Over Nikki

Aangezien mijn ouders gek zijn van skiën, werd mijn liefde voor wintersport al op 4-jarige leeftijd in het Oostenrijkse Obergurgl aangewakkerd. Eenmaal per jaar op skivakantie was voor mij niet genoeg. De tranen rolden over mijn wangen wanneer ik bergen langzaam uit het oog zag verdwijnen vanaf de achterbank in de auto.