Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: vandaag zon, vanaf morgen sneeuw

Vandaag valt er nog niks van te merken in de Alpen, maar er gaat weer sneeuw vallen! Zoals wel vaker de afgelopen winter is de grootste hoeveelheid wederom gepland voor de Italiaanse Alpen. Aan de noordflank blijft het vrijwel droog. Wel moet hier de opmerking worden gemaakt dat de sneeuwgrens rond de 1000 meter ligt. Niet overal valt de neerslag dus in de vorm van sneeuw. Momenteel is het nog genieten geblazen op de piste. Het is vrijwel overal schitterend weer en op 1500 meter is het enkele graden boven nul. Er kan nog wat laaghangende bewolking voorkomen, maar dit lost al snel op.

Bewolking vanuit het westen

Morgen is het gedaan met het zonovergoten wintersportweer. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en mogelijk kan er al een buitje vallen in Frankrijk, Zwitserland of Italië. Oostenrijk en het zuiden van Duitsland heeft hier niet mee te maken, hier laat de zon zich zelfs zo nu en dan nog wel even zien. Morgen stellen de hoeveelheden met slechts een paar centimer verse sneeuw niet al te veel veel voor. De sneeuwgrens ligt op 1500 meter.

Sneeuw voor de zuidflank

Op woensdag zien we de kans op verse sneeuw flink stijgen. Er trekt een depressie over Italië die voor een tiental centimeters verse sneeuw kan zorgen. Ook het zuiden van Zwitserland en enkele gebieden in Oostenrijk kunnen hiervan gaan profiteren. Aan de noordflank van de Alpen blijft het vrijwel droog. Ook in Frankrijk vallen de hoeveelheden verse sneeuw mee. De sneeuwgrens ligt op de meeste plaatsen rond de 1000 meter.

14-daagse weersverwachting Wolkenstein (Val Gardena)

In Val Thorens gaat het skiseizoen nog wel even door!

De skilessen zijn in volle gang in Val d'Isère

Van deze piste in Villars krijgt u toch zin om te skiën?

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.