9 maart 2015 door Thijs in 'Nieuws'' | 2 Reactie(s)

©SkiWelt | SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

In 1970 werd kabelbaangeschiedenis geschreven met de bouw van de ‘Standseilbahn‘ Hartkaiser in Ellmau: in die tijd was deze kabelspoorweg in zijn soort de modernste van de Alpen. Maar nu wordt er een nieuw hoofdstuk geschreven. De oude baan maakt plaats voor een hypermoderne 10-persoonsgondelbaan in XLarge-formaat, die alle registers van de moderne kabelbaantechniek opentrekt. De nieuwe Hartkaiser-baan wordt een van de meest geavanceerde kabelbanen ter wereld! Op paasmaandag is het over en uit: op 6 april 2015 kan op een laatste rit afscheid worden genomen van de kabelbaan, die 44 jaar heeft gediend.

Capaciteit meer dan verdubbeld

De nieuwe 10-persoonsbaan betekent een nieuwe dimensie in comfort, service en snelheid: met 3.200 personen per uur wordt de vervoerscapaciteit meer dan verdubbeld (tot dusver 1.500 personen/h); alle cabines zijn uitgerust met zitverwarming bij berg- en dalritten en met WLAN; ook zijn alle cabines geschikt voor gehandicapten en zorgt het extra lange instapgedeelte (acht meter langer dan nu) voor comfortabel en ontspannen instappen zonder hectiek – met name gezinnen met kleine kinderen zullen dit voordeel kunnen waarderen. In nog geen negen minuten worden de passagiers van Ellmau naar 1.530 meter hoogte vervoerd. Helemaal nieuw is ook de mogelijkheid in en uit te stappen op het nieuwe middenstation. De totale lengte bedraagt ruim 2,1 kilometer, het hoogteverschil 703 meter.

Erlebniseldorado Hartkaiser

23 miljoen euro kost deze investering in de toekomst, waarvan zowel zomer- als wintergasten profiteren. Bij het bergstation is het ‘Erlebniseldorado Hartkaiser’ in aanbouw, met een eigen kinderrestaurant, kinderopvang, skischool met belevenis-kinderskischool en skidepot. Ook het dalstation wordt royaal uitgebouwd en vergroot: compleet barrièrevrij met sportshop, een verwarmd skidepot op 1500m², restaurant, après-skihut, kantoren en bedrijfswoningen. Ook wordt er een parkeergarage gerealiseerd met 150 plaatsen, gratis te gebruiken voor passagiers van Bergbahnen Ellmau.

Demontage op 7 en 8 april

Spectaculair wordt de demontage van de oude baan: op 7 en 8 april, dus meteen nadat de oude baan buiten bedrijf is genomen, worden de tonnenzware oude wagons met een kraan uit de rails getakeld, waarna de 44 jaar oude installatie kan worden ontmanteld. Hierbij zal maar liefst 960 ton staal worden gedemonteerd en naar het dal worden getransporteerd.

Klik hier voor meer informatie over de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental >>

De oude Hartkaiserbahn gaat na 44 jaar met pensioen

De oude Hartkaiserbahn gaat na 44 jaar met pensioen

Reactie(s)

door Anoniem op 13 maart

Ah toch jammer dat dit treintje vervangen wordt. Hem hem vele malen gebruikt. Ach, zo'n nieuwe lift is toch ook wel erg relaxeddoor ruben op 17 maart

Flinke verbetering! Ik houd er nooit zo van om in een treintje te staan. Laat maar komen die nieuwe lift.Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen