16 februari 2015 door Michiel in 'Alpenweer''

Warth - Schröcken

Iedereen die deze week op wintersport is of gaat heeft geluk! Het is schitterend weer om op de piste staan. Er is echter één regio die hier een uitzondering op vormt. In het noordwesten van Italië, in de regio's Piemonte en Aosta, kan de komende dagen 15 tot lokaal 40 centimeter verse sneeuw vallen! Dinsdag later op de dag wordt het ook in wintersportplaatsen als Sestrière, Courmayeur en Breuil-Cervinia droog. In de overige delen van de Alpen valt hiervan niets te merken. Er staat vrijwel geen wind en de temperaturen zijn vriendelijk.

Zo hoort wintersport te zijn

In regio's die vlakbij Aosta en Piemonte liggen zal nagenoeg geen sneeuw vallen. Deze liggen net aan de andere kant van de bergen en hebben slechts te maken met hardnekkig bewolking. Morgen wordt het echter ook hier zonnig en is het gedaan met de sneeuwval. Dan is het overal rustig in de Alpen en kan er genoten worden van een prachtige wintersportweek. Pas aan het eind van de week neemt de kans op neerslag weer toe.

Zachte temperaturen

Duitsland en Oostenrijk liggen vandaag en de komende dagen te blaken in de zon. Van wind is geen enkele sprake en de temperaturen lopen in de loop van de week lichtjes op. Zo kan het voorkomen dat de sneeuw 's middags wat papperig wordt. Blijft u echter boven de 2000 meter dan krijgt u hier niks van mee en skiet u op sneeuw van een perfecte kwaliteit.

Prachtige omstandigheden in Sölden

Prachtige omstandigheden in Sölden

Zaterdag weersomslag

Zaterdag komt er een einde aan dit heerlijke wintersportweer. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en begint het met regenen en sneeuwen. Zwitserland en Frankrijk zijn als eerste aan de beurt maar later trekt deze depressie ook verder naar het oosten. Gaat u zaterdag onderweg naar uw wintersportbestemming hou dan rekening met extra reistijd door winterse neerslag.

14-daagse weersverwachting Fiss

14-daagse weersverwachting Fiss

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.