Skip to navigation Skip to main content

Seefeld staat bekend als een mondaine en prijzige bestemming waar veel langlaufmogelijkheden zijn. Wij bezochten het Oostenrijkse dorp tijdens de Snowplaza Ski Safari en wat bleek? Niet alle vooroordelen zijn waarheid. Zo kun je in Seefeld ook prima skiën en vielen de prijzen ons erg mee. Daarnaast kregen we heel veel zin om een keertje te langlaufen!

Zonnig gelegen en sfeervol dorp

Seefeld ligt op een half uurtje van Innsbruck. Het dorp is gelegen op een zonnig plateau in een prachtig bergdecor. Bij aankomst kunnen wij helaas niet genieten van het uitzicht, want het sneeuwt! Deze sneeuw geeft het toch al sfeervolle dorp nog meer uitstraling. In het autovrije centrum is het gezellig druk in de middag. Het valt direct op dat niet iedereen hier komt om te skiën. Er lopen veel langlaufers en bezoekers die netjes gekleed aan het winkelen zijn, of een bar bezoeken. Het valt ook op dat het publiek hier gemiddeld iets ouder is, maar dat kan ook komen omdat het januari is.

Op de terrassen in Seefeld is het gezellig druk

Skiën tussen de bomen

Seefeld telt een tweetal kleine skigebieden en een oefenweide met kinderland in het centrum. Wij kiezen de eerste dag voor het grootste skigebied: Rosshütte. Hier liggen zo’n 20 km aan pistes, die over het algemeen gemakkelijk zijn en door de bossen leiden. Tijdens sneeuwdagen is dit fijn, want het zicht is prima tussen de bomen. Maar eerlijk gezegd: heel uitdagend of moeilijk is het skigebied niet. Er zijn twee zwarte pistes bovenin het gebied en meer uitdaging voor de vergevorderde wintersporter is er niet. Voor families en gemoedelijke skiërs is het wel een heerlijk gebied. Het valt overigens wel op dat hier veel goede skiërs en toerskiërs onderweg zijn. Bij het dalstation ligt een splinternieuw beschut kinderland.

De piste nummer 2 is onze favoriet

Pistehut tip: Reitherjoch Alm

We houden een pauze bij de Reitherjoch Alm. Deze knusse berghut ligt bij het dalstation van de Härmelekopfbahn. We bestellen er een Apfelstrudel met vanillesaus en misschien is dit wel de lekkerste die we ooit gegeten hebben. Warm geserveerd in een pannetje, heerlijk! Nadat het de eerste dag gesneeuwd heeft, hebben we de tweede dag meer geluk: de zon schijnt. We gaan weer terug naar Rosshütte en kunnen eindelijk genieten van de prachtige uitzichten. Onze favoriet qua pistes is de blauwe nummer 2. Een heerlijke piste om te carven in de zon met een fijn uitzicht. Naast deze piste ligt hier ook een slalomparcours, waar je een skimovie kunt laten maken met behulp van je skipas. Het tweede skigebied, Gschwandtkopf, heeft veel blauwe pistes en is perfect voor beginners en families.

In het dorp ligt een zonnig kinderland

Relaxen en wellness

We komen helemaal tot rust in Seefeld. Misschien komt het omdat het skigebied niet zo groot is, waardoor je automatisch ook andere dingen gaat doen. We wandelen ’s middags gezellig door het dorp, kijken bij het schaatsen, en bij het langlaufen en er is zelfs een polowedstrijd. Verder nemen we de tijd om uitgebreid te lunchen, zoals veel vakantiegangers hier doen. Wat ook fijn is, zijn de vele wellnessmogelijkheden in Seefeld. Veel hotels hebben een zwembad en wellness, maar ook het plaatselijke Olympiabad biedt een uitgebreide wellness. We vinden het eigenlijk heel prettig dat hier niet alles om het skiën draait.

Zin in langlaufen

Seefeld is een prima bestemming voor een allround wintervakantie. Skiërs die op zoek zijn naar veel pistekilometers hebben hier niets te zoeken, maar families, wandelaars, langlaufers en liefhebbers van wellness zeker wel. Ook vonden wij de bestemming niet zo duur. Een Schnitzel was te bestellen voor minder dan € 12,- en ook een Käsespatzle was te vinden voor minder dan € 10,-. De langlaufmogelijkheden zagen er geweldig uit. We hebben nog nooit op de smalle latten gestaan, maar gaan zeker een keer terug om het in Seefeld uit te proberen.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.