Skip to navigation Skip to main content

De volgende stop van de Snowplaza Ski Safari is Zillertal Arena. Niet te verwarren met Zillertal 3000, het gebied waar o.a. Mayrhofen ligt. Tussen de plaatsen Zell im Zillertal, Gerlos en Königsleiten ligt een prachtig allround skigebied met goede faciliteiten voor families. Après-skiliefhebbers zitten hier trouwens ook goed, vooral in Gerlos is het avond na avond feest.

In het dal of op de berg

Er zijn diverse dorpen in Zillertal Arena. Het eenvoudigst te bereiken is Zell am Ziller, de plaats die in het dal ligt. Voor Gerlos en Königsleiten moet de Gerlospas genomen worden. Een behoorlijk steile en bochtige weg, waar bij sneeuwval nog wel eens sneeuwkettingen nodig zijn. Wij logeren in Gerlos in Hotel Glockenstuhl, een fijn en kleinschalig 4-sterrenhotel met een persoonlijke service en goed eten. Het ligt op slechts 3 minuutjes lopen van de Isskogelbahn.

Zeer brede en mooie blauwe piste

De Isskogelbahn brengt wintersporters snel en comfortabel naar het skigebied van Gerlos. Bij het bergstation ligt een enorm brede blauwe piste die perfect is voor carvers en beginners, de nummer 32. Ook is er naast het Arena Center een eigen oefenpiste van de skischool. Beginners en kinderen hoeven trouwens niet direct met de lift naar boven; in het centrum van Gerlos ligt ook een mooie oefenpiste en een prachtig kinderland. Zodra de beginners het skiën onder de knie hebben, is de dalafdaing terug naar Gerlos goed te doen.

Zeer brede blauwe piste bij Gerlos

Dagtochten voor ervaren wintersporters

De Zillertal Arena heeft voor ervaren wintersporters genoeg te bieden. Het is een uitgebreid skigebied waar mooie tochten gemaakt kunnen worden naar Zell am Ziller en Königsleiten. Een nadeel voor de tocht naar Königsleiten is dat er vanaf Gerlos een zwarte piste moet worden afgedaald. Voor minder geoefende skiërs is er ook de mogelijkheid met de lifft naar beneden te gaan. In Königsleiten zijn de pistes overwegend rood en heerlijk breed. Er kan afgedaald worden tot in het gezellige dorp, waar veel accommodaties direct langs de piste liggen. Voor de tocht naar Zell im Zillertal moeten een paar langzame liften genomen worden. De terugweg gaat gelukkig wel heel snel en soepel. Aanrader in Zell is de Sportabfahrt.

De tocht vanuit Zell naar Gerlos gaat vlug

Berghutten en après-ski

Er is voldoende keuze aan pisterestaurants, berghutten en après-ski. Er zijn zowel grote buffetrestaurants (bijvoorbeeld bij het Arena Center) als kleine knusse hutten. Wij vonden de Rössl Alm aan de dalafdaling naar Gerlos een fijne hut. Goede service en heerlijk eten. Op de piste begint de après-ski bij Seppi's of onderaan de Fussalm. In het dorp Gerlos zijn enkele echte feestbars te vinden, zoals de Cin Cin en Luigi's Turbobar. Overigens is het aantal Nederlanders hier wel erg groot.

De Cin Cin in Gerlos

Mooi allround skigebied

Zillertal Arena

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.