Skip to navigation Skip to main content

Steeds meer liften open in Winterberg

De winter keert weer helemaal terug naar de Wintersport-Arena Sauerland. Sinds vorige week zijn de omstandigheden al een heel stuk beter. Beetje bij beetje gaan er steeds meer liften open. De pistes hebben aardig te lijden gehad onder de milde temperaturen en de regen. Het aanbod is flink gereduceerd. Alleen in de skiliftcarrousel Winterberg zijn de liften geopend en hebben pistes een sneeuwlaag van 30 centimeter. De omstandigheden zijn hier nog tamelijk goed. Gelukkig gaat het op de nog beschikbare pistes ook weer de goede kant op. Aan het begin van deze week zijn weer diverse pistes geopend.

Binnenkort 60 liften geopend

De liftexploitanten rekenen deze week op een duidelijk omvangrijker aanbod aan liften. Tegen het komende weekeinde draaien in totaal hopelijk zo’n 60 liften. De wintersportomstandigheden in de besneeuwde skigebieden zijn dan heel goed. Of ook in de onbesneeuwde skigebieden de wintersport weer van start kan gaan, hangt af van de hoeveelheid sneeuw die er valt. De verwachting is dat pas op zijn vroegst eind van de week voldoende sneeuw gevallen is en de omstandigheden voor wintersport goed zullen zijn.

Langlaufen en winterwandelen in Winterberg

Ook de in de luwte gelegen trajecten en de eerste loipes zijn weer gespoord. Verse sneeuw aan het begin van de week heeft geholopen om het aanbod aan langlaufmogelijkheden halverwege de week verder uit te breiden. De situatie is dan naar verwachting goed tot zeer goed. Bovendien wordt in het langlaucentrum Westfeld, als de temperaturen laag genoeg zijn, opnieuw sneeuw gemaakt waarmee als er voldoende beschikbaar is, het Snow park geprepareerd kan worden.

Koude temperaturen en verse sneeuw

Het weersysteem met milde temperaturen is duidelijk op zijn retour. Sinds afgelopen weekend is het koud, met ook vorst overdag in de hoger gelegen gebieden. ’s Nachts kunnen waarden worden bereikt van vijf graden onder nul. Er is inmiddels ook op de lager gelegen flanken sneeuw gevallen. Verse sneeuw valt waarschijnlijk ook woensdag nog. Alles bij elkaar wordt het wisselvallige weer van de afgelopen dagen nu dan eindelijk afgelost door een periode van constant winterweer.

Besneewingspotentieel en vooruitzichten

In de besneeuwde skigebieden draaien overal de sneeuwmachines. Op sommige plaatsen wordt zelfs overdag besneeuwd. Bij de verwachte temperaturen is besneeuwing nu ook heel effectief. De skigebieden zetten alles in het werk om zoveel mogelijk sneeuw te maken, om het verdere verloop van het seizoen verzekerd te zijn van voldoende sneeuw. De weersomslag is ook precies op tijd voor de komende evenementen. Ook staat in februari het tweede hoogseizoen van de winter voor de deur. De huidige weerssituatie is in de Wintersport-Arena Sauerland zeker geen uitzondering. Uit statistieken blijkt dat het weer in december en begin januari geregeld wisselvallig is. De tweede helft van januari brengt doorgaans constant winterweer.

Klik hier voor meer informatie over de Ferienwelt Winterberg >>

159 - Winter - Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.