Skip to navigation Skip to main content

Wat is uw favoriete wintersportdorp? Deze winter gaat Snowplaza op zoek naar het beste skigebied van de Alpen. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete bestemming en maken hiermee tevens kans om een 6-daagse skipas te winnen voor het gebied van hun keuze. Sinds eind december wordt er volop gestemd en vandaag maken we de eerste tussenstand bekend: de beste 10 skigebieden van de Alpen op dit moment. U kunt nog stemmen tot half februari, daarna maken we de definitieve winnaar bekend.

Nog niet gestemd? Doe het nu >>

10. Schladming-Dachstein

Het skigebied van Schladming-Dachstein staat op dit moment op de tiende plaats. Bekende dorpen van dit skigebied zijn Schladming en Ramsau-Dachstein.

Uitzicht vanaf de Planai op Dachstein

9. Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil is een van de grootste skigebieden van Frankrijk met ruim 600 km aan pistes. Bekende dorpen in de skigebied zijn onder andere Châtel, Avoriaz en Les Gets

Avoriaz is autovrij en ligt middenin Les Portes du Soleil

8. Zillertal Arena

De Zillertal Arena is met ruim 100 km aan pistes populair is onder wintersporters. Met de dorpen Gerlos, Königsleiten en Zell am Ziller biedt het skigebied goede bestemmingen voor sportieve skiërs, families en feestgangers die na het skiën de bruisende après-ski ingaan.

Heerlijke zonnige pistes in de Zillertal Arena

7. Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt is met ruim 200 km aan afdalingen een absolute topper in wintersportland. De bekendste en meest populaire plaats in dit gebied onder Belgen is Wagrain. Ook Flachau is geliefd.

De pistes boven Flachau in de Salzburger Sportwelt

6. Les Trois Vallées

Het grootste aaneengesloten skigebied in de wereld staat op dit moment op nummer 6. De bekendste en meest favoriete plaats is hier Val Thorens, maar ook Les Menuires is populair onder de Snowplaza bezoekers.

Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte middenin Les Trois Vallées

5. Sölden

Een prachtig skigebied met 2 sneeuwzekere gletsjers, lange dalafdalingen en een super gezellige après-ski maken Sölden tot een zeer geliefde bestemming.

Sölden kenmerkt zich door vele drieduizenders in de omgeving

4. Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn doet haar naam eer aan: het is inderdaad een groot skicircus hier! Ruim 200 km aan pistes, knusse berghutten en een gezellige après-ski zorgen ervoor dat vele wintersporters hier jaarlijks terugkeren. De vierde plaats is dus niet geheel verrassend.

Moderne liften en een fijn skigebied: Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang

3. Serfaus-Fiss-Ladis

Dit skigebied staat bekend als zeer kindvriendelijk. Er wordt alles aan gedaan om het de kleintjes naar hun zin te maken; kinderlanden, speciale liften, kinderrestaurants- en hotels. Ook volwassenen weten de ruim 200 km pistes van het skigebied enorm te waarderen. De 3 dorpen Serfaus, Fiss en Ladis werden veelvuldig gekozen door de bezoekers van Snowplaza.

Super leuke pistes voor groot en klein in Serfaus-Fiss-Ladis

2. Silvretta Arena Ischgl-Samnaun

Dat een groot en sneeuwzeker skigebied garant staat voor succes bewijst de Silvretta Arena. Het Zwitserse Samnaun deelt samen met het bruisende Oostenrijkse Ischgl bijna 240 km aan pistes. Het grootste gedeelte van deze pistes ligt boven de 2000 meter waardoor het seizoen hier niet alleen lang, maar ook erg sneeuwzeker is.

1. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Het grootste aaneengesloten van Oostenrijk staat op dit moment op nummer één in de lijst 'Beste skigebied van 2015' gekozen door de bezoekers van Snowplaza. Vooral de dorpen Ellmau, Brixen im Thale en Westendorf zijn erg populair. Op de 280 km pistes kan men een week lang skiën zonder dat je dezelfde afdaling maakt.

Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd in de vele hutten van de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

De beste skigebieden per land

Snowplaza heeft niet alleen gekeken naar het beste skigebied van de Alpen, maar ook naar de beste skigebieden per land. Hieronder de populairste skigebieden:

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.