Skip to navigation Skip to main content

Winterse belevenissen in Vorarlberg

Wie in Vorarlberg al wandelend op pad gaat, wordt ook ’s winters culinair verwend. Een gezinsvakantie in Vorarlberg belooft veel afwisseling en een uitstekende verzorging. Ontdek nieuwe en bijzonder winterbelevenissen. Winterwandelen is al lang uitgegroeid tot een prettig alternatief voor skiën. De schoonheid van het landschap ervaart u beter als u rustig loopt. De rust is ontspannend en bovendien bevordert de beweging de bloedsomloop en is het goed voor de conditie. Het wordt nog beter als de wandelroute van de ene heerlijke maaltijd naar het andere voert.

Van gang naar gang: wandelen en eten in het Bregenzerwald

Onder het motto „Culinair winterwandelen“ biedt Bregenzerwald Tourismus nieuwe wandeldagen op vier verschillende routes aan. Het begint met een ontbijt. Daarna gaat u op pad en ongeveer twee uur later komt u aan in een bergrestaurant voor de lunch. Gesterkt na een maaltijd met „Käsknöpfle“, het typische stevige Vorarberger gerecht met kruidige bergkaas, of andere specialiteiten, wandelt u verder naar het dessert om de dag met zoete verleidingen te besluiten. Er worden bijvoorbeeld „Öpfelküachle“ geserveerd, in deeg gebakken appelringen, op smaak gemaakt met kaneel en suiker. De dagtochten kosten vanaf 33,- euro per persoon en zijn ook verkrijgbaar als cadeaubon.

Winterculinarium aan de Bodensee

Winterwandeling, skidag of een winters avonduitstapje: de licht verteerbare gedroogde vruchten van de firma „Höchstgenuss“ uit Höchst aan de Bodensee zijn lekker en gezond en geven nieuwe energie. „Een paar jaar geleden hebben we geconstateerd dat er nauwelijks gedroogd fruit zonder conserveermiddelen, geur- en smaakstoffen is. Daarom passen we een nieuw procédé toe“, zegt Harald Schobel. In zijn bedrijf worden appels, peren, abrikozen, pruimen en zelfs aardbeien, allemaal uit het Bodenseegebied, met zorg gedroogd zodat alle vitamines, enzymen en mineralen bewaard blijven. Ook de mooie kleuren van de vruchten blijven bewaard en dat betekent nog meer genieten.

Kinderen op ontdekkingsreis: Skisafari en hondensleeschool

Een dag vol plezier en spanning, dat beleven kleine skiërs tijdens de skisafari op de Golm onder begeleiding van een skileraar. De dag begint met een afdaling in de tiefschnee, daarna worden verhalen verteld en raadsels opgelost en in de pauze is er een barbecue in het bos. Tot besluit gaat de groep op ski’s of met de pistenbully naar het middelstation. Voor deelname moet u parallel kunnen skiën.
Husky-Toni in het Brandnertal biedt voor kinderen een rijbewijs voor hondensleden aan. Kinderen vanaf 8 jaar leren eerst de belangrijkste begrippen en gedragsregels voor en met de hond. Na een kleine test oefenen de kinderen op het droge, daarna mag iedere kleine sledehondenchauffeur zelf een stuk met het span rijden. Aan het eind krijgen ze een „huskyrijbewijs“.

Skiën bij zonsopgang in het Montafon

Heel veel ruimte op de vers geprepareerde pistes en de heerlijke ochtendsfeer: dat combineren de ochtendski-excursies in de skigebieden van het Montafon, op de Golm en in het Kleinwalsertal. Alle programma’s zijn inclusief een afsluitend bergontbijt. Een groot plezier waar u graag vroeg voor opstaat: elke woensdag om 7.20 uur begint voor maximaal 100 skiërs het skiplezier op de HochjochTotale. Met een hoogteverschil van 1.700 meter is dit de langste dalafdaling van Vorarlberg. Ontmoetingsplaats is bij de Grasjoch Bahn in St. Gallenkirch-Gortipohl, eindpunt het Kapellrestaurant boven Schruns.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.