Skip to navigation Skip to main content

Zuid-Tirol is een streek gebouwd op contrasten. In de winter wordt u getrakteerd op een idyllisch tafereel van witte vlaktes, met sneeuw bedekte bergtoppen en een heldere zon. Geen enkele andere streek in de Alpen biedt zo een verscheidenheid aan landschappen en diverse winteractiviteiten. U kan skiën van de mooiste bergen, schaatsen op bevroren meren of relaxen in één van de spa’s. De perfecte winterbestemming dus voor mensen die variatie zoeken in hun reis. In dit weblog leest u alles over een wintersport in Zuid-Tirol.

Dolomiti Superski: 1200 km piste

Maak een reis op uw ski’s doorheen het Dolomiti Superski gebied en ontdek 1.200 km aan pistes, 12 karakteristieke skiregio’s omringd door 45 sfeervolle dorpen. En dat alles met één enkele skipas: de Dolomiti Superskipas. Door de hoge ligging tussen 1500 m en 3200 m en de mogelijkheid om de pistes kunstmatig te besneeuwen is het gebied 100% sneeuwzeker. Bovendien schijnt de zon er 8 van de 10 dagen en kan u er genieten van adembenemende uitzichten. Kortom, een unieke ervaring!

Nieuwe liften en verbindingen

Vanaf deze winter zullen twee moderne gondels voor 8 personen de twee skigebieden Monte Elmo en Croda Rossa met elkaar verbinden. Dankzij deze gondels - de Tre Cime di Lavaredo en de Orto del Toro - komt er maar liefst 90 km aan skigebied bij. Een hoogtepunt voor skifans! Afgelopen maand is ook het nieuwe treinstation Versciaco geopend, dat de skigebieden Kronplatz en Sesto Dolomieten dichter bij elkaar brengt. Met de Ski Pusteral Express pendelt u eenvoudig tussen de twee skigebieden en geniet u zo van meer dan 200 kilometer aan pistes. Een ritje vanuit Kronplatz naar de Sesto Dolomieten en terug duurt slechts een halfuur.

Spa&Ski in de Dolomieten

Heeft uw hotel geen spa maar wil u wel relaxen na een dag op de skipiste, dan kan u terecht bij een waaier aan spa’s en thermale baden in de regio. Na een dag skiën in het Meran 2000 skigebied kan uw naar Terme Merano trekken waar u een adembenemend uitzicht hebt op de Alpen. De beste plek om te ontspannen na een actieve dag op de pistes van Kronplatz is Cron4 met 2 buiten- en 4 binnenzwembaden, wellness faciliteiten, een sauna en zelfs een ‚snow tree’. Om bij te komen van een ontdekkingstocht in het skigebied van de Ploseberg, is de Aquarena in Brixen dan weer de place-to-be, met 12.000m2 waterwereld, wellness en een fitnesscenter. Na een dagje skiën op de Monte Cavallo / Rosskopf kan u de spieren ontspannen en even opwarmen in de sauna’s van het Balneum in Vipiteno / Sterzing.

Culinaire hoogstandjes op de piste

Ook op culinair vlak is er in de winter heel wat te beleven in Zuid-Tirol. In Alta Badia ontdekt u een winters alternatief voor de befaamde ‘street food’ of ‘finger food’: slope food, verfijnde culinaire hapjes op de skipistes. Sinds vorige maand skiet u van berghut tot berghut, langs de pistes van Alta Badia, terwijl u de lekkerste snacks proeft. Chefs zoals Norbert Niederkofler van St.Hubertus Restaurant of Matteo Metullio van La Siriola Restaurant serveren er verfijnde street food, op Zuid-Tiroolse wijze.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.