Skip to navigation Skip to main content

De regio Zell am See - Kaprun biedt 3 skigebieden. Tijdens de Snowplaza Ski Safari gingen wij op verkenning in de regio en bezochten de skigebieden. De conclusie is dat elk gebied zijn eigen karakter en doelgroep heeft. De sneeuwzekere gletsjer de Kitzsteinhorn garandeert een lang seizoen, families voelen zich thuis op de Maiskogel bij Kaprun en Zell am See heeft met de Schmittenhöhe een mooi allround skigebied.

Kitzsteinhorn: de gletsjer van Kaprun

De trots van de regio Zell am See - Kaprun is natuurlijk de gletsjer de Kitzsteinhorn. Deze gletsjer bevindt zich op slechts 10 minuten afstand van het dorp Kaprun. 2 gondelliften brengen de wintersporters naar het skigebied dat tussen de 1976 meter en 3000 meter hoogte ligt. Naast de 40 km aan geprepareerde pistes richt de gletsjer zich ook op freeriders en toerskiërs. Voor hen zijn ook diverse faciliteiten zoals een speciale Freeride Area, Freeride routes, een info base en een lawine trainingscentrum.

Het Alpincenter op de Kitzstein met informatiebord voor freeriders

Gipfelwelt 3000

De Kitzsteinhorn biedt alle kleuren aan pistes. Bovenin het skigebied liggen heerlijke brede ‘autobanen’. Hier kunnen beginners, maar ook carvers goed uit de voeten. Ook zijn er rode en enkele zwarte pistes te vinden op de gletsjer. De nieuwste aanwinst is de zwarte ‘Black Mamba’, deze pittige piste start net iets onder het Alpincenter en loopt tot aan Langwied. Het is zeker de moeite waard om het treintje of de gondel omhoog te nemen naar het hoogste punt op de Kitzsteinhorn. Vanaf de ‘Top of Salzburg’ op 3029 meter hoogte heeft men een fantastisch uitzicht. Ook is het leuk om in het restaurant iets te eten met een geweldige view of de Gipfelwelt 3000 te bezoeken.

De familieberg: Maiskogel

Direct buiten het dorp Kaprun bevindt zich de Maiskogel met zo’n 20 km aan pistes. Meer dan de helft van de afdalingen is blauw, waardoor dit skigebied perfect is voor beginners en families. Het is een knus en overzichtelijk skigebied waar iedereen snel de weg kent. Er zijn een paar leuke berghutten met terrassen en ook bij het dalstation is het gezellig. Hier bevindt zich een paraplubar en de Baumbar, waar het iedere middag feest is.

Fijne pistes voor de kinderen

Schmittenhöhe: allround skigebied

Direct boven Zell am See, met een geweldig uitzicht op het meer, ligt het skigebied Schmittenhöhe. Het gebied is goed ontsloten door diverse liften die vanuit het dal vertrekken. Aanrader is de Schmittenhöhebahn. Deze gondel is ontworpen door Porsche Design Studio’s en vanuit de lift heeft men een eersteklas uitzicht op het meer en Zell am See. Eenmaal boven nodigt de openlucht bar SchnapsHans uit tot een drankje en/of een dansje. De rechterkant van het skigebied biedt de meeste uitdaging in de vorm van rode en zwarte pistes. Gemakkelijker is het aan de andere kant, hier zijn vooral rode en blauwe afdalingen. De dalafdalingen naar de Schmittenhöhebahn en de transXpress zijn flink steil. De Schmittenhöhe kan omschreven worden als een heerlijk en afwisselend allround gebied met voor elk wat wils en prachtige uitzichten op het meer van Zell am See.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.