Skip to navigation Skip to main content

Mayrhofen stond uiteraard op de lijst van de Snowplaza Ski Safari. Een populaire wintersportplaats die goed bereikbaar is en een internationaal karakter heeft. Hier vindt men alles voor een mooie wintersport: een gezellig centrum, bruisende après-ski en fijne pistes met mooie uitzichten.

Gezellig en sfeervol

Mayrhofen ligt niet zo hoog, op 630 meter en toen wij er waren lag er helaas geen sneeuw in het dorp. Gelukkig is het dorp ook zonder sneeuw mooi en sfeervol. In de lange winkelstraat is een ruim aanbod aan winkels, niet alleen sportzaken, maar ook specialiteiten, mode en schoenen. Als het gaat om après-ski dan komt Mayrhofen in elk toplijstje voor. Bekende namen zijn de Icebar en de Brück’nstadl, waar het na het skiën erg gezellig is. Het feest kan doorgaan tot in de vroege uurtjes, maar dendert gelukkig niet door in het hele dorp. Rustig slapen kan dus ook gewoon.

Après-ski in de Brück’nstadl

De hoge Penkenbahn

Voor mensen met hoogtevrees is de Penkenbahn die naar het skigebied leidt, geen aanrader. De gondellift start in het dorp en leidt direct naar het begin van het skigebied op 1800 meter hoogte. De hoogte die hiervoor overbrugt moet worden is behoorlijk indrukwekkend. Eenmaal boven is er een mooie brede oefenhelling voor beginners en een prachtig kinderland. Voor beginners is het mogelijk het skigebied te doorkruizen op enkele blauwe pistes, maar het merendeel van de afdalingen is rood. Helaas is er geen dalafdaling terug naar Mayrhofen. Aan het einde van de dag moet iedereen weer naar beneden met de Penkenbahn en hier kan het dan druk zijn.

Een prachtige oefenhelling voor beginners en een kinderland bij het bergstation van de Penkenbahn

Aanrader: naar boven met de 150-er Tux

Het skigebied Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach voelt ruim aan, er kunnen flinke tochten geskied worden. De noordhellingen kunnen pittig en ijzig zijn. Een van onze persoonlijke favorieten is de Schneekar. Vanaf de top van deze lift is er de keuze om op blauw, rood of zwart af te dalen. Alle drie mooie en zonnige pistes. Een andere tip is de gondellift 150-er Tux te nemen. Hiermee wordt het hoogste gedeelte van het skigebied bereikt. De pistes die op de Horbergjoch en Rastkogel liggen zijn breed, zonnig en bieden een super uitzicht. Ook is het de moeite waard om een kijkje te nemen in het funpark. Hier worden enorme sprongen gemaakt.

Zonnige en brede pistes bovenin het skigebied

Hoge sprongen in het Snowpark

De bergresrtaurants

Er is een ruime keuze aan bergrestaurants en hutten. Groot en betaalbaar is het buffetrestaurant bij de Pilzbar. Iets knusser en gezelliger zijn de Schiestl’s Sunnalm bij Schneekar en Heidi’s Hütte en de kant van Rastkogel. Beide restaurants bieden een goede service, zonnig terras en heerlijk eten.

Het terras van de Heidi’s Hütte

Ahorn: zeker de moeite waard

Naast de Penkenbahn kan er vanuit Mayrhofen ook de Ahornbahn genomen worden. Deze lift leidt naar een kleiner skigebied met zo’n 20 km aan pistes. Niet groot, maar wel mooi en bovendien een stuk rustiger. Een goede tip voor families en beginners, met name in het hoogseizoen. De rood-zwarte dalafdaling is lang en een goede ‘benentrainer’. Is het een mooie dag? Plof dan lekker neer in een van de ligstoelen bij de White Lounge, het iglodorp. Uiteraard is het ook in de iglo’s sfeervol en gezellig. De loungemuziek zorgt voor een relaxte sfeer.

Mayrhofen

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.