Skip to navigation Skip to main content

Zuid-Tirol is klaar voor het wintersportseizoen

Skipistes worden klaargemaakt voor de eerste wintersporters, skiliften zijn opgeknapt of vervangen en chefs leggen de laatste hand aan de voorbereiding van culinaire winterse gerechten. Daarnaast is er een gratis online magazine gelanceerd met originele tips over de winter in Zuid-Tirol. Hierbij een overzicht van een aantal nieuwe ontwikkelingen op de pistes in dit noordelijke topje van Italië. U kunt met een gerust hart afreizen naar de diverse skigebieden in de Dolomieten. Alles is in het werk gesteld om het u als wintersporter nog meer naar het zin te maken.

Moderne liften en nieuwe pistes in de Sextner Dolomiten

Skiregio Dolomiti di Sesto ligt midden tussen de bergtoppen die samen het machtige UNESCO-werelderfgoed de Dolomieten vormen. Twee skigebieden in deze regio, Helm en Rotwand, zijn vanaf komend seizoen verbonden door twee achtpersoons-liften. Hiermee kunnen skiliefhebbers gemakkelijk wisselen tussen de twee skigebieden. Daarnaast zijn er in dit gebied twee nieuwe skipistes aangelegd, waardoor de totale lengte van het pistenetwerk in deze regio uitkomt op 90 kilometer. Deze nieuwe pistes zijn de Tre cime/Drei Zinnen-piste en de Orto del Toro/Stiergarten-piste. Vanaf deze laatste piste kunnen skiërs op ongeveer 2.100 meter hoogte genieten van een verbluffend uitzicht op de Drei Zinnen.

Nieuwe kabelbanen in Alta Badia en Sulden

In kindvriendelijk skigebied Alta Badia is de lift Borest vervangen door een kabelbaan, wat een belangrijke verbinding is voor de Sellaronda in beide richtingen. Ook de skilift Pralongià is vernieuwd met zes plaatsen in plaats van drie. De liftvoorzieningen in Sulden am Ortler zijn uitgebreid met een moderne tienpersoons-kabelbaan, ‘Rosim’ genaamd. Sulden had al een moderne infrastructuur, maar met deze nieuwe kabelbaan is een langverwachte verbinding tussen de skigebieden in Sulden voltooid.

Nieuwe lift en familiepark in skigebied Karersee

In aanloop naar het aankomende seizoen is dit jaar de zespersoons-lift bij Tschein in skigebied Carezza vernieuwd. Deze lift garandeert een comfortabele zit van maar zes minuten. Daarnaast is er in dit zonrijke skigebied plaats gemaakt voor het eerste familiepark van de Dolomieten. Het Carezza Snowpark biedt een breed scala aan skilessen en zelfs een freestyle-gedeelte voor de snowboardkampioenen van de toekomst.

Bereik 200 kilometer piste met de trein

Wintersporters kunnen in Zuid-Tirol vanaf aankomende winter genieten van een winter zonder grenzen. Want de twee belangrijkste skigebieden, Kronplatz en Dolomiti di Sesto, zijn vanaf nu verbonden met een trein. Deze speciale Ski Pustertal Express verbindt de twee skigebieden tot één grote skicarrousel en geeft daarmee toegang tot meer dan 200 kilometer piste. Wintersporters reizen in minder dan 30 minuten eenvoudig en comfortabel tussen beide gebieden. Er rijden ook veelvuldig (ski)bussen tussen de skigebieden in Zuid-Tirol. Op deze manier zijn alle gebieden goed bereikbaar. Alle skigebieden zijn overigens met één skipas (Dolomiti Superski) toegankelijk.

Op ski safari in de Dolomieten

Ga op ski safari met Skido en ontdek de skigebieden Kronplatz, Dolomiti di Sesto, Cortina d'Ampezzo en de Sellaronda. De Skido bestaat uit drie excursies van één dag, waarbij een ervaren skileraar de wintersportvakantie van 10 deelnemers tot een onvergetelijk avontuur maakt. Uiteraard horen hier ook enkele culinaire pauzes bij – u bent immers in Italië.

Klik hier om naar het online magazine van Zuid-Tirol te gaan >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.