16 november 2014 door Thijs in 'Nieuws'' | 2 Reactie(s)

Hangbrug Glacier 3000

Hij ligt op 3000 meter hoogte, is 107 meter lang, 80 centimeter breed en kan tot 300 personen tegelijkertijd dragen: de nieuwe ‘Peak Walk’ bij Glacier 3000, de gletsjer vlakbij de Zwitserse vakantiebestemmingen Les Diablerets en Gstaad, is op vrijdag 24 oktober geopend. De hangbrug verbindt als enige ter wereld twee bergtoppen met elkaar en biedt uitzicht op onder andere de Matterhorn, Mont Blanc en Jungfrau. De Peak Walk is het hele jaar geopend en is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de gletsjer. Durft u de oversteek te maken?

107-meter lange hangbrug

In twee etappes gaat de kabelbaan van de Col du Pillon op 1546 meter naar het bergstation op 2971 meter hoogte, waar het door Mario Botta ontworpen bergrestaurant ‘Botta’ zich bevindt. Wie geen last van hoogtevrees heeft, bereikt na een korte klim de top ‘View Point’: het startpunt van de Peak Walk. Van hier uit gaat de 107-meter lange hangbrug naar de andere top: ‘Scex Rouge’. Hoewel zo’n 300 personen gelijktijdig op de brug zouden kunnen staan, komt het in de praktijk neer op maximaal 150.

Uniek panorama

‘De Peak Walk is een belangrijke nieuwe attractie voor onze bestemming,’ aldus Bernhard Tschannen, directeur van Glacier 3000. ‘Nergens anders kunt over een hangbrug van bergtop naar bergtop lopen en dat maakt deze brug uniek in de wereld. Maar misschien nog specialer is het panorama: waar anders kunt genieten van het uitzicht op vijf van de beroemdste bergen van Europa? Niet alleen de Matterhorn en de Mont Blanc, maar ook de Eiger, Mönch en Jungfrau kunt u vanuit hier zien.’

‘Peak Walk’

Alpes vaudoises en Gstaad Saanenland

Naast de Peak Walk beschikt de sneeuwzekere Glacier 3000 over een wintersportgebied met 10 skiliften en 25 kilometer geprepareerde skipistes, alsmede een funpark, freeride-routes, langlaufloipes en een winterwandelpad. Met een geldige skipas voor de regio Alpes vaudoises hebben wintersporters in bestemmingen als Villars-sur-Ollon, Leysin en Les Diablerets ook toegang tot Glacier 3000 en daarmee tot de nieuwe hangbrug. Datzelfde geldt voor vakantiegangers in het gebied Gstaad Saanenland, waar plaatsen als Gstaad, Saanen, Zweisimmen en Château d’Oex toe behoren.

Glacier 3000: gletsjerskigebied Les Diablerets

Glacier 3000 is de naam van het gletsjergebied van het bergmassief ‘Les Diablerets & Villars-sur-Ollon’. Het ligt op de grens van de kantons Bern en Vaud, vlakbij vakantiebestemmingen als Villars-Gryon, Leysin, Les Diablerets en Gstaad. Glacier 3000 is het hele jaar door geopend. Het winterseizoen begint eind oktober met de opening van enkele pistes en duurt tot begin mei. Tussen mei en oktober is de Alpine Coaster, ‘s werelds hoogstgelegen rodelbaan, geopend. Op 24 oktober 2014 is de 107-meter lange Peak Walk in gebruik genomen. Deze hangbrug is, bij goede weersomstandigheden, dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Glacier 3000: gletsjerskigebied Les Diablerets

Reactie(s)

door Rindert op 17 november

Ziet er indrukwekkend uit! Je hebt vast een prachtig uitzichtdoor Klaas op 26 november

Wij hebben dit jaar het wintersportseizoen afgetrapt op de pistes van Glacier 3000Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen