Skip to navigation Skip to main content

Er zijn mensen die zodra de dagen korter worden, het liefst een flinke winterslaap houden. Niet in Gitschberg Jochtal. Deze Zuid-Tiroler regio is ’s winters zo idyllisch, dat in bed blijven liggen eeuwig zonde is. Skiën, ijsklimmen, langlaufen, snowboarden, rodelen, sleeën – het Italiaanse winterwonderland heeft ontzettend veel te bieden. Ook voor wie het best even wat minder sportief mag is er genoeg te doen. Het pittoreske dorpje Fane Alm bezichtigen bijvoorbeeld, kerstshoppen in magisch Mühlbach of op bezoek bij een authentieke boerderij in het Pfunderer Tal.

Diversiteit zonder drukte

Vlakbij dorpen Vals en Meransen liggen de pistes van Gitschberg Jochtal klaar voor wintersporters van alle leeftijden. Met maar liefst 44 kilometer in diverse moeilijkheidsgraden, is het de ideale skibestemming voor iedereen die dol is op sneeuw, maar niet houdt van massabestemmingen. Vanuit je voordeur pak je zo de lift – ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor wie ’s morgens niet kan wachten de berg op te gaan. Het echt avontuurlijk aanpakken kan in een van de funparks, waar ook aan de kleine waaghalsjes is gedacht. Zij oefenen met springen in de nieuwe Woody Line, midden in het besneeuwde bos. Het skiseizoen loopt in dit gebied van begin december tot half april, dus meer dan genoeg tijd om de mogelijkheden in alle rust uit te proberen.

Kleinschalig en culinair

Een van de voordelen van Gitschberg Jochtal is het kleinschalige karakter. Hier geen mega-evenementen, maar knusse activiteiten. Gezellig shoppen op de kerstmarkt in Mühlbach, een sfeervolle fakkelwandeling maken of vanaf de 2500 meter hoge Gitschberg uitkijken over meer dan 500 bergtoppen. Gezonde berglucht, adembenemende landschappen en alpentradities zorgen samen voor een heerlijke vakantiesfeer. Tel daar de lokale gastronomie, een verfijnde combinatie van Oostenrijks en Italiaans, bij op en je hebt een reis waar fijnproevers voor omrijden. Zo eet je in Fane Alm de lekkerste knödel van de alpen en snoep je van de ambachtelijke kaas die bekend staat als het goud van de vallei. Een alpen-mediterrane sfeer met dito gerechten – om je vingers bij af te likken!

Over ski- en vakantiegebied Gitschberg Jochtal

Gitschberg Jochtal is een charmant, Italiaans berggebied en de perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van natuur en authenticiteit. Niet alleen het pittoreske Mühlbach, maar ook vakantiedorpen Meransen, Vals en Pfunders zijn eenvoudig en snel bereikbaar. Behalve skiën en snowboarden op de ruim 44 kilometer piste, leent het gebied zich uitstekend voor alternatieve sporten als rodelen, hiken en langlaufen. Cultuurliefhebbers kunnen diverse kastelen en kerken bezoeken en kennismaken met boerengebruiken en typisch alpen-mediterrane flair van deze regio. De goede prijs-kwaliteit verhouding in combinatie met de ontspannen sfeer en de lokale gastronomie maken Gitschberg Jochtal tot een bestemming om verliefd op te worden.

Meer informatie over Gitschberg Jochtal >>

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.