28 oktober 2014 door Marlous in 'Skigebieden onder de loep'' | 2 Reactie(s)

Achensee

Glooiende heuvels, dennenbossen, het grootste meer van Tirol en de liefelijke dorpjes Achenkirch, Maurach am Achensee, Pertisau am Achensee, Eben am Achensee, Steinberg am Rofan en Wiesing. Dat is de omgeving van het prachtige gebied Achensee. Naast het natuurrijke landschap waar het gebied mee omgeven wordt, biedt Achensee ook een fijn en gevarieerd skigebied. Met ruim 55 pistekilometers en eindeloos veel winteractiviteiten, is Achensee een perfecte uitkomst voor een zorgeloze wintersport.

Eenvoudig voor beginners

Kindvriendelijk en familiegeoriënteerd, dat zijn de woorden die Achensee het beste omschrijven. In het skigebied zijn maar liefst zeven skischolen aanwezig, om u alle kneepjes van het skiën of snowboarden te leren. Voor de minder ervaren wintersporters zijn er eenvoudige afdalingen, waar u in alle rust uw skitechniek kunt verbeteren. Deze weides liggen laag in het dal en zijn vanuit de dorpjes heel gemakkelijk met de lift te bereiken.

Kinderen Achensee

Eindeloos veel activiteiten

Even iets anders doen dan skiën of snowboarden? In Achensee zijn er genoeg andere activiteiten te doen! Zo kunt u ritjes maken met de paardenslee, snowtuben, schaatsen op de ijsbaan in een van de dorpen of (nacht)rodelen op de 5 natuurrodelbanen. Wat ook erg leuk is om te doen, is het Snowkiten. Dat is eigenlijk precies hetzelfde als kitesurfen, maar dan op ski’s of een snowboard!

Het langlaufparadijs Achensee

Waar Achensee voornamelijk om bekend staat, is het veelzijdige aanbod aan langlaufloipes. Ruim 200 loipes liggen er rondom de Achensee, Tirol’s grootste meer. Zowel klassieke als skatingloipes, gevarieerd van eenvoudig tot uitdagend, het is er allemaal. Gaat u voor het eerst langlaufen? In Pertisau is een oefenweide voor beginnende langlaufers, waar u heel gemakkelijk de eerste meters kunt maken.

Achensee

Smikkelen van Tiroolse gerechten

Om even bij te komen van het wintersporten, zijn er in Achensee diverse restaurants waar u zult genieten van een heerlijke maaltijd. Een uitstekende keuze voor een goed gerecht is restaurant Genießerwirtshaus & Kulinarik Hotel Alpin. U zult smullen van echte Tiroolse specialiteiten als Kaiserschmarren of huisgemaakte Knödel. Maar ook internationale gerechten worden hier geserveerd. Tip: probeer ook eens het Achensee bier in de brouwerij in Pertisau.

Een fijne regio

Achensee is een uitstekende bestemming voor een volledige wintersportbelevenis. Authentieke dorpjes en een gevarieerd en familievriendelijk skigebied dat ook op culinair gebied geweldig is. Dat u hier een fijne wintersport beleeft, staat vast!

4 nachten naar Achensee al vanaf €296,- >>

Reactie(s)

door Anoniem op 29 oktober

Achensee is prachtig. De dorpen liggen schitterend aan het meer en je kunt er heerlijk skiën.door Joep op 3 november

Lijkt me een super leuke bestemming voor met de familie. Wij gaan altijd naar Alpbach, dat is ook prachtig.Laat een reactie achter

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Inmiddels werkt ze naast haar studie als skilerares in Ski Juwel.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen