Skip to navigation Skip to main content

Aan sfeer geen gebrek in het Oostenrijkse Alpbachtal. Hiervoor zorgen de prachtige houten chalets die aan strenge bouwvoorwaarden moeten voldoen. Het bijbehorende skigebied is sinds 2 jaar enorm uitgebreid door de verbinding met Wildschönau. Hierdoor is het voormalige familieskigebied uitgegroeid tot een allround gebied voor elk type wintersporter.

Pittoresk

Alpbach is zonder twijfel een van Oostenrijks meest pittoreske dorpen. De kracht van Alpbach ligt in de mooie chalets, de prachtige omgeving en de kleinschaligheid. Het dorp trekt dan ook niet alleen actieve skiërs aan. Ook liefhebbers van wandelen, langlaufen en rodelen komen hier aan hun trekken. Knusse restaurants zorgen voor fijne avonden na een dag in de sneeuw.

Klik hier voor de beste aanbiedingen naar Alpbachtal. V.a. € 335,- >>

Plezier voor groot en klein op de rodelbanen

Overwegend eenvoudige pistes

Net buiten het dorp vertrekken aan beide zijden van het dorp twee gondelliften naar het skigebied van Alpbachtal op de Gmahkopf. Deze liften zijn beide eenvoudig bereikbaar met de skibus. De liften ontsluiten het hele skigebied. De pistes zijn hier over het algemeen niet heel moeilijk. ‘Vriendelijk’ blauw en rood voeren hier de boventoon. Voor degenen die meer uitdaging zoeken of graag naast de piste skiën zijn de afdalingen vanaf de top van de Wiederberger Horn absolute aanraders.

Zelfs naast de pistes staat houten chalets

Volop uitdaging door de Schatzbergverbinding

Sinds de winter van 2012/2013 is er een verbindingslift tussen Alpbach en de Schatzberg – het skigebied van Wildschönau. Deze berg is met name geschikt voor de meer geoefende wintersporter die van uitdagende rode pistes houdt. Met de skipas van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is het ook mogelijkde andere skigebieden van Wildschönau te bezoeken. Voor liefhebbers van snowparks zijn er op beide bergen van het Alpbachtal mogelijkheden.

Er zijn voldoende berghutten en restaurants in het gebied, van groot tot klein

Groots skigebied, knusse sfeer

Concluderend. Alpbach is een geschikte bestemming voor liefhebbers van de authentieke Oostenrijk sfeer. Die houden van rust, maar daarnaast wel op zoek zijn naar een groot en afwisselend skigebied.

Klik hier voor de beste aanbiedingen naar Alpbachtal. V.a. € 335,- >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.