Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in Graubünden is meer dan alleen skiën

Winterwandelen, sneeuwschoenlopen, sleeën of schaatsen. De winter in Graubünden heeft veel meer te bieden dan alleen skiplezier. Voor jong en oud zijn er tal van activiteiten die de wintersport net dat beetje extra kunnen geven. Vrijwel iedere bestemming in de populairste vakantieregio van Zwitserland biedt alternatieve winteractiviteiten. Graubünden is het grootste kanton van Zwitserland en heeft 1000 bergtoppen, 150 dalen en 615 meren. Bekende skidorpen als St. Moritz, Davos, Arosa en Laax liggen in de imposante bergwereld van Graubünden. Ontdek snel wat jij hier deze winter allemaal kunt doen!

Snowtubing in Maloja

In het Bergell in Maloja zijn vanaf afgelopen winter twee kinderliften in gebruik die zijn gekoppeld aan 'snowtubing'. Hierbij zit u op een rubberen band waarmee u over een speciaal geprepareerde piste naar beneden suist. Plezier gegarandeerd!

Hondensleeritten in de Fideriser Heubergen

In de Fideriser Heubergen komt skiën niet op de eerste plaats. Hier wordt naar hartenlust gewandeld en onbezorgd in de sneeuw gespeeld. Een bijzondere activiteit in deze omgeving is een tocht met een hondenslee. U gaat met de honden de vrije natuur in en geniet van spectaculaire winterlandschappen op een hoogte van meer dan 2000 meter.

Iglo-eskimoweekend in vakantiegebied Prättigau/Davos

In Davos heeft u de mogelijkheid om in uw eigen iglo te overnachten. Bouwgereedschap, transport, sneeuwschoenen, begeleiding en thee om op te warmen zijn inclusief. Gaat het bouwen van uw eigen iglo u net iets te ver? Bezoek dan het iglodorp Stel in het Prättigau? Hier wachten leuke activiteiten en een bijzondere fondue in de iglo.

Rondreis voor sneeuwschoenwandelaars

Vanaf Chur heeft u nu de mogelijkheid om een afwisselende sneeuwschoentocht te maken. De route gaat via de hoogvlakte Brambüesch naar Feldis. Alleen al voor het panorama-uitzicht is deze wandeling de moeite waard. Ook op veel andere plekken in Graubünden is sneeuwschoenwandelen mogelijk.

Rodelen in Graubünden

In vrijwel alle winterbestemmingen van Graubünden kunt u uitstekend rodelen. Alleen al in Klosters en Davos vindt men maar liefst negen banen! Als sleeër heeft u in deze regio, zowel overdag als 's avonds, een ruime keus!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.