Skip to navigation Skip to main content

Ischgl: Relax. If you can… Dat is het alleszeggende motto van Ischgl. Want in Ischgl maakt u de hele wintersportbelevenis mee! Het mondaine gebied straalt een luxueuze lifestyle uit. Ischgl is één van de populairste regio’s van Tirol en blijft ook steeds populairder worden. Dat komt onder andere door de diversiteit aan pistes, berghutjes, de après-ski en het nachtleven van Ischgl. Niet alleen het skigebied, maar ook het dorp heeft een chique en stijlvolle uitstraling. Van skiën op pistes voor alle niveaus tot drankjes en dansjes erna: in Ischgl is alles mogelijk.

Top of the Mountain Concert

Waar Ischgl toch wel bekend om staat, is het jaarlijkse Top of the Mountain Concert. Ieder jaar opent een grote artiest het seizoen door een openluchtconcert te geven in Ischgl. Ook vindt het concert aan het einde van het seizoen plaats om het winterseizoen weer af te sluiten. Dit jaar zal niemand minder dan James Blunt naar Ischgl komen voor het openingsconcert. Op 29 november 2014 zal het evenement plaatsvinden bij de Silvretta Arena. Voorgaande jaren waren al topartiesten als Elton John en Rihanna te zien.

Silvretta Arena

Het skigebied van Ischgl telt bijna 240 kilometer aan pistes. Dat betekent dus dat er een groot aantal aan gevarieerde pistes aanwezig zijn. Van gemakkelijk tot wat meer uitdagend: voor iedere wintersporter is er een geschikte piste te vinden in Ischgl. Dankzij vele moderne liften komen wachttijden nauwelijks voor. U kunt dus lekker veel skiën zonder de hele tijd in de rij te staan! Ook is het mogelijk om naar het aangrenzende Samnaun in Zwitserland te gaan, mocht u van nog meer variatie houden.

Culinair genieten in Ischgl

Bent u toe aan wat ontspanning en een hapje en een drankje? Dan zijn er diverse mogelijkheden om heerlijk te genieten tussen het skiën door. Op de berg zijn maar liefst 14 hutjes te vinden waar u lekker kunt relaxen. In restaurant Alp Bella kunt u op een hoogte van 2380 meter smullen van de speciale kippetjes. Of restaurant Pardorama, waar u een tussenstop maakt om even te genieten van de zonnestralen op het grote terras van het restaurant.

Fun met freestylen

De freestylende wintersporters hebben in Ischgl genoeg te beleven. Het skigebied beschikt over twee funparks. Het Playstation Vita Ischgl Snowpark is een geweldig park om al uw tricks uit de kast te halen. Het is een groot funpark dat voor zowel beginnende als geoefende freestylers mogelijkheden heeft. Ook is er het Obstacle Park Samnaun. Dit funpark is iets kleiner, maar zeker niet minder. Hier zijn gevarieerde jumps en grinds die voor iedere freestyler een uitdaging vormen.

Après-skiën

Voor de après-skiënde wintersporters is Ischgl een walhalla. In de drukke straat zijn meerdere après-skitenten te vinden en is het één en al feest. In Ischgl kent gezelligheid geen tijd! ’s Middags begint het al en de drankjes vloeien tot in de late uurtjes. Een bekende en gezellige après-skibar is de Kuhstall. De muziek en de dansende mensen zorgen voor een leuke sfeer en geven u een optimaal gevoel van plezier.

3 dagen naar Ischgl al vanaf €222,- >>

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.