Skip to navigation Skip to main content

Voor de echte ski- en boardliefhebbers zijn er ook in de zomer mogelijkheden voor het bijhouden van de techniek en ervaring. Al is het plezier dat wintersporten met zich meebrengt natuurlijk het allerbelangrijkst. Indoor skihallen en rollerbanen behoren tot de mogelijkheden, maar met het prachtige weer van komende dagen is het zonde om binnen te zitten. Waterskiën en wakeboarden bieden een fantastische combinatie tussen het genieten van het heerlijke zomerse weer en de winterse sporten.


Boot of kabelbaan

Er zijn twee manieren om te waterskiën en wakeboarden. De eerste is achter een boot en de tweede aan een kabelbaan. In deze blog bespreek ik een aantal kabelbanen in België. Afgelopen vier jaar zijn 4 nieuwe kabelbanen geopend. Waterskiën door middel van een kabelbaan kan het beste vergeleken worden met een treklift op de piste. Alleen zit u niet op de lift zoals bij een anker- en pannekoekenlift maar houdt u zich vast aan een driehoek die verbonden is aan een touw. De baan loopt in een vierkant of ronde. Bij de meeste banen liggen jumps en ‘slides’ in het water voor de meer ervaren waterskiërs en wakeboarders.

Lakeside Paradise in Knokke-Heist

Kabelpark Lakeside Paradise heeft een bijzondere geschiedenis. Knokke werd na de Tweede Wereldoorlog weer heropgebouwd waardoor het toerisme snel weer op gang kwam. In de omgeving bleef alleen een probleem liggen, en dat was een onderzeese kuil waaruit tonnen zand de zee in verdwenen. Na veel werk aan de put en de omgeving besloot Frank Vanleenhove, een van de eigenaren van een windsurfschool in Heist in 2007 een verzoek bij het gemeentebestuur in te dienen voor Lakeside Paradise in Put De Cloedt. In 2012 begon de bouw en nu, in 2014, is het mogelijk om met 30 km per uur over de 700-900 meter lange baan te skiën en boarden. Een uur boarden of skiën inclusief spullen kost €30,-.
Kijk op de website van Lakeside Paradise voor meer informatie >>

Terhills Cabelpark in Dilsen-Stokkem

Waterskiën en wakeboarden is een van de kanshebbers om in 2020 een Olympische sport te worden. Op Terhills Cablepark is een kabelbaan van 800 meter te vinden. Hiernaast liggen verschillende obstakels (sliders en kickers) in het water voor de wakeboarders. Naast waterskiën- en boarden is het ook mogelijk om te wakeskaten en kneeboarden. Een uur boarden of skiën inclusief spullen kost €28,-.
Kijk hier voor meer informatie over Terhills Cabelpark >>

Klik hier voor informatie over Belgium Cable Park in Tertre >>
In Walcourt is The Spin te vinden, kijk hier! >>

159 - Winter - Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.