Skip to navigation Skip to main content

St. Moritz is een van de bekendste bestemmingen in de Alpen. Het dorp ligt in de Zwitserse regio Graubünden ingebed tussen meren en bergen. Er wordt door de inwoners beweerd dat hier in 1864 de wintersport geboren is. Inmiddels is St. Moritz uitgegroeid tot een chique bestemming met een exclusief karakter. Kijk er niet raar van op wanneer u hier een beroemdheid op de piste spot! Het skigebied is bijzonder uitgebreid en spreekt ieder type skiër aan. In totaal liggen er meer dan 300 kilometer sneeuwzekere pistes op u te wachten.

Mondain dorp met prachtig skigebied

Ondanks het feit dat St. Moritz een mondaine wintersportbestemming is geworden wordt hier van alles georganiseerd. In 1928 en 1948 vonden hier de Olympische Winterspelen plaats en ook Europese schaatskampioenschappen werden hier afgewerkt. Voor veel gasten is het sportieve karakter slechts bijzaak. Zij gaan liever shoppen in de luxe boetieks of uitgebreid dineren in een van de exclusieve restaurants. De pure wintersporter moet echter ook eens in dit skigebied geweest zijn. Moderne liften, uitdagende pistes, sneeuwzekere pistes, alles voor een heerlijke wintersport is hier aanwezig.

Klik hier voor meer informatie over St. Moritz >>

 

Dure boetieks sieren het straatbeeld van St. Moritz

 

Hier skiet u in een van de mooiste berglandschappen van de Alpen. Rond het dorp liggen 4 skigebieden met meer dan 300 kilometer piste.

 

In St. Moritz gaat het wintersportseizoen ieder jaar van start met de City Race. Een skirace door de nauwe straten van het dorp.

 

Met een glas champagne genieten van het landschap en de zon is hier haast net zo belangrijk als het skiën zelf.

 

Freeriders komen hier niets tekort. Aanrader is de off-pisteafdaling over de Morteratschgletscher en de Lagalb naar La Rösa.

 

Het snowpark van Corviglia biedt alles wat freestylers zoeken. Rails, boxes, een corner en hits in alle soorten en maten.

 

Enkele malen per jaar wordt er een paardenrace gehouden op het bevroren meer. Volgend jaar vindt het spektakel plaats op 8, 15 en 22 februari.

 

St. Moritz heeft zich ontwikkeld tot een van de bekendste wintersportbestemmingen in de Alpen met een internationale allure.

 

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.