Skip to navigation Skip to main content

Top 5 langste pistes van de Alpen

Kilometervreten! In dit weblog vindt u vijf van de langste pistes in de Alpen. Hier sta je echt niet na een paar bochten weer onderaan bij de lift. Verzuurde bovenbenen zijn gegarandeerd wanneer je doortrekt op deze lange afdalingen. De pistes zijn stuk voor stuk langer dan 10 kilometer en staan garant voor het nodige wintersportplezier. Kom heerlijk in uw ritme, draai korte en lange bochten en bereik voldaan het dal. Vaak wisselen blauw, rood en zwart elkaar af waardoor deze afdalingen niet allemaal zijn geschikt voor beginners. Weet u nog lange pistes in de Alpen? Laat een reactie achter!

1: Gobba di Rollin - Valtournenche

Bij de start op 3899 meter heeft u het gevoel op gelijke hoogte te staan met de Matterhorn. Na ongeveer 22 kilometer skiën bent u in het 2339 meter lager gelegen Valtournenche.

Klik hier voor meer informatie over het skigebied van Breuil-Cervinia >>

2: Schwarze Schneide - Sölden

De klassieke afsluiter van een wintersportdag in Sölden. De 15 kilometer lange afdaling vanaf de Schwarze Schneide (3340 meter) naar het dorp, dat bijna 2000 meter lager ligt.

Klik hier voor meer informatie over het skigebied van Sölden >>

3: Le Pic Blanc - L’Alpe d’Huez

De afdaling van de Sarenne in L'Alpe d'Huez hoort ook zeker thuis in dit rijtje. Niet de langste piste van de Alpen, maar met 16 kilometer wel de langste zwarte afdaling ter wereld!

Klik hier voor meer informatie over het skigebied van L’Alpe d’Huez >>

4: Klein Matterhorn - Zermatt

Met de Matterhorn op de achtergrond daalt u af door een adembenemende wintersportwereld. Na 16 kilometer staat u met verzuurde bovenbenen in het centrum van het beroemde Zermatt.

Klik hier voor meer informatie over het skigebied van Zermatt >>

5: Jochpass - Engelberg

De 12 kilometer lange dalafdaling is het paradepaardje van de Titlis. Vanaf Restaurant Alpstübli aan de Trübsee daalt u via Untertrübsee, de Kanonenrohrpiste en Schuss af naar Engelberg.

Klik hier voor meer informatie over het skigebied van Engelberg >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.