Skip to navigation Skip to main content

Winterberg nieuwe hotspot voor snowkiters

Winterberg en snowkiten gaan sinds afgelopen winter ook samen! U door de wind laten meevoeren, over de poedersneeuw scherend, rustig cruisend en zelfs sprongen maken of even vliegen. Snowkiten is een trend die een geweldige aanvulling biedt op de wintersportmogelijkheden. Winterberg is deze winter voor de allereerste keer 'snowkite hotspot' en daarmee dus het nieuwe kitecentrum voor liefhebbers vanuit België. De eerste cursussen zijn afgelopen winter begonnen. Geef uw wintersport in Winterberg wat extra's en leer snowkiten!

Snowkiten is voor iedereen

In principe kan iedereen leren snowkiten. U moet wel een beetje kunnen skiën of snowboarden en lichamelijk fit zijn. Want als de kite, de vlieger die voor de aandrijving zorgt, in de lucht staat, komen er grote krachten vrij. 'Als u op het vlakke land opeens naar voren wordt getrokken, of zelfs de berg op, is dat een geweldig gevoel,’ geniet kite-leraar Christoph Volk.

Verschillende cursussen

Er zijn 1- en 2-daagse cursussen en de 'kite in a day', speciaal voor vrienden of paren. Bij deze cursus leert de kiteschool de beide deelnemers in slechts een dag met de kite skiën of snowboarden. Er is ook een introductiecursus en er zijn mogelijkheden voor privélessen. De individuele lessen worden vooral graag geboekt door gevorderde snowkiters. Bij voldoende belangstelling en voor groepen kunnen ook doordeweeks lessen worden geboekt.

De kite-uitrusting

De leerlingen krijgen op de cursus een complete kite-set te leen, bestaande uit de kite, de trapeze waarmee de vliegerlijnen aan het lichaam worden bevestigd en een helm. Ski’s of snowboards moeten de cursisten zelf meenemen. En dan staat niets meer mooie uren op Winterbergse sneeuwvlaktes in de weg, ver verwijderd van het drukke gedoe op de pistes. Wie de eerste technieken onder de knie heeft en soepeltjes weet te cruisen over de poedersneeuw, kan daarna zijn hart ophalen aan het echte snowkiten met veel ‚hangtime’, 'loops’ en andere stunts.

Klik hier voor meer informatie over wintersport in Winterberg >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.