Skip to navigation Skip to main content

Livigno organiseert slopestyle event in beste snowpark van Italië

Voor het eerst dit jaar wordt de vrouwelijke versie van het slopestyle event ‘Nine Knights’ ook in het Italiaanse Livigno gehouden. De goede sneeuwcondities in het wintersportresort heeft de organisatie doen besluiten het gehele event naar Italië te verplaatsen, waardoor zowel de ‘Nine Knights’ als de ‘Nine Queens’ door Livigno worden gehost. Vanaf 26 maart verrijst op de piste van het skigebied Mottolino Fun Mountain een waar sneeuwkasteel met negen verschillende obstakels waar internationale freeskiërs de meest spectaculaire jumps presenteren.

Slopestyle event

Het is voor het eerst dat beide varianten van het slopestyle event op dezelfde locatie plaatsvinden. Van 26 maart tot 30 maart tonen de ‘Koninginnen’ hun trucs op de trails en schansen van het sneeuwkasteel. Van 30 maart tot 4 april strijden de ‘Ridders’ om de mooiste freestyle moves. Inmiddels hebben veel Olympische slopestyle atleten hun deelname bevestigd. Zoals de Amerikaanse US Open slopestyle en Olympische goud winnares Jamie Anderson, de Canadese bronzen medaillewinnares Kim Lamarre en de nieuwkomer Anna Gasser uit Oostenrijk.

Van Nine Knights naar Nine Queens

Het originele concept ‘Nine Knights’ is uitgegroeid tot een van de grootste freeski evenementen voor mannen van de wereld. Het sneeuwkasteel biedt een perfecte setting voor de beste atleten maar ook voor fotografen en filmploegen die het kasteel voor de ‘shooting’ kunnen gebruiken. Drie jaar geleden is de vrouwelijke versie, ‘Nine Queens’, geïntroduceerd.

Oscars voor de Snowparks

Livigno is niet voor niets als thuisbasis voor dit spectaculaire event gekozen. Tijdens de tweede editie van de Snowpark Awards 2013 is Snowpark Mottolino benoemd tot de grote winnaar door met vier van de tien ‘Oscars’ naar huis te gaan. Het funpark sleepte de awards voor ‘Beste Park’, ‘Beste Pro Line’, ‘Beste Marketing’ en ‘Beste Speciale Obstakel (Nine Knights Castle) in de wacht. Het andere snowpark in Livigno, Carosello 3000, won de awards voor ‘Beste Boardercross’ en ‘Beste park voor beginners’.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.