Skip to navigation Skip to main content

Families voelen zich thuis in Zuid-Tirol

In 2014 zet de trend dat steeds meer families voor een vakantie met meerdere generaties kiezen zich onverminderd voort. Zuid-Tirol, oftewel Südtirol, is niet alleen in de zomer een familiebestemming met een breed aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Ook in de winter blijkt de Italiaanse regio geschikt voor verschillende generaties. De combinatie van de gastvrijheid van de bewoners, de gemoedelijkheid van het bergleven en de speciale aandacht voor kinderen belooft iedere familie een bijzondere vakantie.

1. Alpe di Siusi

Seiseralm, de grootste Alpenweide in Europa, wordt gezien als het meest familievriendelijke skigebied in de Dolomieten. Er zijn niet alleen verschillende soorten pistes, maar ook moderne kindvriendelijke skiliften en activiteiten, zoals de Witches’ Skitour, waarbij kinderen opzoek gaan naar een schat. Volwassenen kunnen op de latten genieten van de omgeving, maar ook sneeuwschoenwandelen of een tocht maken met een paardenslee. Tot en met maart 2014 nodigt het skigebied wintersporters uit om deel te nemen aan een fotowedstrijd en kans te maken op gratis overnachtingen.

2. Wintersport op de boerderij

De authentieke boerderijen in Zuid-Tirol nodigen families uit om de winter op de boerderij te beleven. De omliggende natuur is een uitgestrekte speelplaats waar kinderen bijvoorbeeld sneeuwpoppen kunnen maken en kunnen sleeën. Meer dan 1.600 rustieke en knusse boerderijen in Zuid-Tirol laten families kennis maken met verschillende aspecten van het boerenleven in de Alpen.

3. In de voetstappen van Koning Laurin

Met gemiddeld 8 uur zon per dag is skigebied Val di Fassa-Carezza een van de zonnigste skigebieden van Zuid-Tirol. Terwijl de ouders op de latten staan, kunnen de kinderen tot en met maart samen met de skileraren op ontdekkingstocht. Tijdens de 'King Laurin Children´s Ski Tour´ leren kinderen tussen de 5 en 14 jaar oud niet alleen skiën, maar worden meegenomen in de sprookjeswereld van Koning Laurin. Ondertussen kunnen de grootouders struinen door de straatjes van de nabijgelegen stad Bolzano en een kijkje nemen in het Ötzi-museum.

4. Alta Pusteria

3 Zinnen Dolomites is een paradijs voor families. De kinderen worden altijd weer verrast met nieuwe avonturen. Zo staan er echte rendieren klaar om kinderen mee te nemen op een tochtje met de slee. Tegelijkertijd kunnen de ouders en grootouders genieten van bijvoorbeeld een verfrissende wandel- of skitocht naar de Rifugio Fondovalle/Talschlusshütte hut, voor een lunch met Zuid-Tiroolse specialiteiten en een spectaculair panoramisch uitzicht.


Klik hier voor meer familievriendelijke bestemmingen >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.