Skip to navigation Skip to main content

In Zauchensee staan de mooiste dagen van het seizoen voor de deur, en dat bij uitstekende sneeuwomstandigheden. Feest, modeshows en veel winterromantiek bepalen de Ladies Week in maart, waarbij de dames zich op allerlei koopjes kunnen verheugen. Bovendien heeft Zauchensee hart voor gezinnen. Vanaf 15 april kunnen kinderen gratis de lift nemen en voor de kleine sportertjes is er de Kidstrophy, een superevenement met een veelzijdig programma. Kom dit voorjaar skiën in Zauchensee!

Ladies Week in Zauchensee

In het voorjaar wacht de dames hun persoonlijke seizoenshoogtepunt. Van 22 tot 29 maart staat de Ladies Week op het programma. Een week die helemaal op de smaak van de dames is afgestemd. Zonovergoten wintersporten met trendy evenementen, live artiesten, modeshows, nachtelijke fakkeloptochten, authentieke huttenpret en vele andere attracties. Daarbij nog een gratis skitest en een dag lang gratis skiguiding voor vrouwen. Op 22 maart organiseert Liftgesellschaft Zauchensee bovendien weer samen met Ski amadé en Atomic de Ladies Day. Coole livemuziek, de nieuwste skiaccessoires, skitests en vooral veel plezier staan op het programma. De dames verheugen zich wanneer ze op en naast de piste onder elkaar zijn, samen relaxen en genieten van mooie afdalingen en lekker eten.

Tijdens Pasen zijn kinderen gratis

Voorjaarsdagen met veel zon en veel sneeuw. De beste voorwaarden voor een perfecte skivakantie met het hele gezin. Kinderen krijgen van Zauchensee een aantrekkelijk paaskadootje: Wanneer de ouders vanaf 15 april 2014 een 6-daagse skipas kopen, krijgen de kinderen tot 15 jaar oud (jaargang 1998 en later geboren) een overeenkomstige skipas gratis. In het algemeen heeft Zauchensee de jonge gasten veel te bieden. Alleen al in Zauchensee/Flachauwinkl zijn er 24 kilometer blauwe en dus voor beginners geschikte afdalingen. Een tip voor de gezinsvakantie is het slechts enkele kilometers verderop gelegen skigebied Radstadt/Altenmarkt. Met de twee cabinebanen reist u gemakkelijk in enkele minuten naar het bergstation op 1561 meter hoogte, waar een droompanorama en brede pistes op u wachten. De kinderen kunnen zich over veel ruimte verheugen en de ouders kunnen de kinderen fijn in het vizier houden.

Internationale kinderskiwedstrijd in Zauchensee

Veel besparen en veel plezier hebben vormt het motto van de paasvakantie in Zauchensee. Hoe goed kinderen het hebben in Zauchensee laat ook de Kidstrophy zien. Al vele jaren is de internationale kinderskiwedstrijd in Zauchensee te gast. Van 28 tot 30 maart komen in Zauchensee kleine atleten uit tien landen bij elkaar en strijden ze om de topposities. Op zaterdag vindt de spectaculaire veelzijdigheidswedstrijd plaats, op zondag de traditionele reuzenslalom. Deelnemen kan elk kind van 7 tot 13 jaar. Net als elk jaar wordt de Kidstrophy ook nu omlijst door een aantrekkelijk programma. Daarbij horen skitests, een ontmoeting met een ÖSV-skitopper en kinderschminken.

Perfect skiplezier direct aan de snelweg

De pistes in het skigebied van Zauchensee zijn niet alleen fraai en afwisselend, maar ook ongewoon snel bereikbaar. Via de Tauernsnelweg bereikt u vanaf München in ongeveer twee uur en vanaf Salzburg in krap 45 minuten de heerlijke pistes. Vanaf de afrit Flachauwinkl is het nog slechts enkele meters naar het moderne en ruime dalstation met sportwinkel, skiverhuur, bistro met tegelkachel en leren banken. Daarna transporteren de cabinebanen Highliner I en de 6-zitsbaan Highliner II u in slechts enkele minuten naar boven en middenin het skiparadijs. Zo mooi en zo stressvrij is wintersport in Zauchensee. Daarvan kan deze winter nog vrij lang genoten worden. De liften werken namelijk volgens plan tot paasmaandag 21 april 2014.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.