Skip to navigation Skip to main content

Het prijsniveau tussen de verschillende skigebieden in Oostenrijk is enorm. Op de ene plaats kunt u nog voor een prima prijs lunchen terwijl u in andere skigebieden de hoofdprijs betaalt. Snowplaza komt daarom met de “Germknödel Index”. Op een ludieke manier hebben wij geprobeerd om de prijzen in de bergrestaurants van Oostenrijk in kaart te brengen. Snowplaza vergeleek de prijzen van een Germknödel met vanillesaus in de hoogstgelegen bergrestaurants van de 20 populairste skigebieden van Oostenrijk. Over smaak valt te twisten, over prijzen niet.

Maak kennis met de Germknödel Index

In de Germknödel Index ziet u wat een Germknödel met vanillesaus kost in een bergrestaurant in een van de 20 populairste skigebieden van Oostenrijk. Het eten in een bergrestaurant is vaak een goede indicator voor het prijsniveau van een bepaald gebied. We hebben voor de populaire Germknödel gekozen aangezien de ingrediënten overal min of meer hetzelfde zijn en daardoor goed met elkaar te vergelijken vallen. We hebben voor de prijs in het hoogstgelegen bergrestaurant gekozen om een objectief beeld te kunnen schetsen. Onderscheid tussen zelfbedieningsrestaurant of een luxe hut met bediening is niet gemaakt. Het gaat puur om vergelijking van de prijzen en niet om de kwaliteit.

Wat kost een Germknödel op de piste?

De Germknödel Index geeft een goed overzicht van de prijzen in de diverse skigebieden. De prijzen schommelen tussen € 4,60 in Sölden tot € 10,- in het mondaine Lech am Arlberg. Ook Hochzillertal en Mayrhofen behoren tot de duurdere skigebieden wanneer het gaat om lunchen op de piste. In Sölden, Obertauern, Kitzbühel en Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental betaalt u stukken minder voor deze heerlijke Oostenrijkse delicatesse met warme vanillesaus.

Dure Germknödel, betaalbare skipas

Uit de Germknödel Index valt niet op te maken of een wintersportgebied duur of goedkoop is, hier zijn immers veel meer facetten op van toepassing. Hiervoor moet je bijvoorbeeld ook kijken naar de prijs van een skipas, accommodatie en skiles. Wel wordt uit de Germknödel Index duidelijk dat Lech am Arlberg bij de duurdere skigebieden van Oostenrijk hoort. Ook voor onderkomen en skipas moet meer betaald worden dan in de meeste andere skigebieden. Sölden mag dan misschien de goedkoopste Germknödel te bieden hebben, voor de 6-daagse skipas dient maar liefst € 246,- betaald te worden. De Germknödel in Galtür is stukken duurder maar de skipas daarentegen weer voordelig (€ 175,- voor 6 dagen)!

Snowplaza vergelijkt de prijzen

De Germknödel Index is geen middel om aan te tonen wat het duurste skigebied van Oostenrijk is maar het geeft wel een indicatie. Als we een betrouwbaar beeld willen geven van de prijsvoering in een skigebied dienen we nog veel meer zaken te berekenen voor we daar een oordeel over kunnen geven. Snowplaza blijft zich verdiepen in de prijzen van de skigebieden en uiteraard informeren wij jullie daar over. Met de Germknödel Index ben je in ieder geval op de hoogte van de prijzen van een Germknödel in de twintig populairste skigebieden van Oostenrijk!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.