Skip to navigation Skip to main content

Bellwald is een authentiek boerendorp in de bergen van Wallis. Deze bestemming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden maar voor massatoerisme hoef je niet bang te zijn. Nog altijd wordt het dorp gekenmerkt door de houten huisjes die door de invloed van wind en zon een karakteristieke, bruine kleur hebben gekregen. Ook families voelen zich thuis in dit rustige wintersportdorp. Skiën doe je in het skigebied dat op de flanken van de Richenalp ligt. Ieder type skiër, zowel beginners als gevorderden, voelen zich hier thuis.

4 skiliften, 40 kilometer aan piste

Compact, zo kun je het skigebied van Bellwald het beste samenvatten. Op de Richenalp liggen slechts 4 liften die desondanks bijna 40 kilometer aan pistes ontsluiten. Over de sneeuwzekerheid hoef je je geen zorgen te maken aangezien de pistes reiken tot maar liefst 2560 meter. Momenteel ligt hier een geruststellende sneeuwhoogte van meer dan 200 centimeter. Iedere skiër kan hier uit de voeten aangezien er een mooie mix tussen blauw en rode afdalingen klaarligt. Voor ervaren skiërs is het pisteaanbod wellicht net iets te eenvoudig.

Freeriden en toerskiën

Uitdaging vind je in Bellwald in de vorm van freeriden en toerskiën. Er zijn tal van mooie off-piste afdalingen te maken die zich niet ver van de piste bevinden. Wel liggen deze stroken aan de zonzijde waardoor de sneeuw hier flink onder te lijden heeft. Hou je wel van een beetje avontuur dan kun je de toerski´s onderbinden en bijvoorbeeld naar de Risishorn of Täschehorn trekken. Misschien niet de langste afdalingen, maar zeker de moeite waard mede door het prachtige, omringende berglandschap.

Snowli´s Hasenland

De kinderen krijgen in Bellwald de aandacht die ze verdienen. In Snowli´s Hasenland leren ze de kunst van het skiën op een speelse manier. Met onder meer een figurenparcours, kinderskilift Pinocchio, een tipi en een tovertapijt zijn alle faciliteiten voor de kinderen aanwezig. Vanaf 2,5 jaar kunnen de kids naar Snowli’s Hasenland, waar ze alvast voorbereid worden op het “echte werk” in de sneeuw. In het park vol leuke figuren leren kinderen spelenderwijs skiën onder toeziend oog van Snowli, de sneeuwhaas.

Bergrestaurant Fleschen

Centrale punt van het skigebied van Bellwald is bergrestaurant Fleschen. Hier komt de lift vanuit het dorp boven en is de verzamelplaats van de skischool. Dit is ook de plek om heerlijk te lunchen en van het uitzicht op de bergen van Wallis te genieten. Lokale specialiteiten ontbreken natuurlijk niet op de kaart van Berghütte Fleschen. Diverse soorten rösti, ´Gommerkäse, Speck und Hauswurst´ en kaasfondue zijn gerechten die op de kaart prijken. Bellwald, een wintersportbestemming waar niemand iets tekort komt.

Klik hier voor meer informatie over wintersporten in Bellwald >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.