Skip to navigation Skip to main content

De Dolomieten hebben wintersporters van alles te bieden. Te midden van deze bijzondere omgeving kun je niet alleen heerlijk skiën maar ook wandelen, langlaufen, schaatsen en je uitleven in het funpark. In deze bijzondere wintersportomgeving voelt iedere wintersporter zich thuis. Bestemmingen als Kastelruth, St. Christina, Ortisei en Wolkenstein liggen stuk voor stuk in een bijzonder decor. Het alomvattende skigebied in de Dolomieten, Dolomiti Superski, beschikt over meer dan 1200 kilometer aan piste waar iedere skiër op uit de voeten kan.

Sneeuwschoenwandelen Dolomieten

Door middel van ‘ciaspole’, traditionele sneeuwschoenen, kunnen wandelaars via diverse besneeuwde routes Trentino in een elegant wit jasje aanschouwen. Het nationale park van Stelvio voert de lijst aan. Dit is het meest uitgestrekte nationale park van de Alpen en reikt tot een hoogte van 3.900 meter. De vele gletsjers en authentieke dorpen zijn allemaal te ontdekken tijdens een sneeuwschoen excursie.

Langlaufen in Trentino

In Trentino hebben langlauffanaten toegang tot honderden kilometers loipes, die dwars door de mysterieus gevormde bergketen van Europa voeren. De Super Nordic Skipass geeft toegang tot 1200 kilometer aan loipen in Trentino en naburige gebieden, 19 langlaufcentra in Trentino, de hoogvlakte van Asiago Sette Comuni, Lessinia en Emilia Romagna.

Tal van snowparks

Liefhebbers van snowboarden vinden naast de honderden kilometers aan piste ook diverse snowparks. Deze witte pretparken zijn tot in de puntjes verzorgd. Bij Madonna di Campiglio is er een groot funpark opgezet met pipes en tracks voor boardercross en [IL:ITTREN029] beschikt over twee funparken. Ook kan er worden geschaatst in vrijwel alle wintersport dorpen. De vele kunstijsbanen alsmede de talrijke meertjes, maken het mogelijk om de ijzers onder te binden, ook in de avond!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.