Skip to navigation Skip to main content

Veganistische primeur in de skiregio Hochkönig

Ga je na een paar uurtjes skiën even wat eten, is het voor vegetariërs en veganisten niet altijd makkelijk om wat te vinden. Vegetariërs hebben een voordeel, zij kunnen nog Käsespätzle, Spinatknödeln of Kaiserschmarrn eten. Maar voor veganisten wordt het wel heel moeilijk. Daarom heeft skiregio Hochkönig vanaf nu restaurants die ook veganisten gerechten en cocktails serveren.

Neem eens wat anders dan een Wiener Schnitzel!

Het is een trend, dat steeds meer mensen veganist worden. Ze eten geen vis, vlees, melkproducten en eieren. Ook de gedachten van vroeger worden weggeblazen. De veganisten van deze tijd zijn atletisch en gezondheidsbewust. In grote steden worden steeds meer veganistische restaurants en cafés geopend maar in de skihutten is het tot op het heden nog redelijk onbekend. Enkele skihutten in de regio Hochkönig gaan mee in de nieuwe trend, vanaf dit seizoen staan er niet alleen traditionele gerechten op de kaart maar ook veganistische gerechten.

Sesamfalafel met humus in de berghut

De gerechten zijn geïnspireerd door de bekende veganistische kok Attila Hildman, een van de belangrijkste mensen in de veganistische wereld. Zijn kookboek “Vegan for Fit” is in 2013 als kookboek van het jaar gekozen. Veganisten en natuurlijk ook alle anderen, kunnen vanaf het winterseizoen 2013/2014 sesamfalafel met humus op de Steinbockalm bestellen. Ook kunnen ze Linzensoep met gebakken ui en brood proberen. Maar niet alleen op de Steinbockalm, ook op op de Zachhofalm, Wastalm, Bärmooshütte en Tischlerhütte staan veganistische gerechten op de kaart. Vanaf nu kunnen ook veganisten 100% van hun skidag genieten.

Skigebied Hochkönig

Skigebied Hochkönig maakt deel uit van de immense Ski amadé. Tot deze regio behoren de dorpen Dienten am Hochkönig, Maria Alm, Mühlbach am Hochkönig en Saalfelden. Het totale skigebied beschikt over 150 kilometer aan pistes die tot maximaal 2000 meter reiken. Hoogtepunt van het skigebied is de Königstour. Een skitour van 32 kilometer waarin je maar liefst 7700 meter hoogteverschil overbrugt. Tijdens de tocht heb je een fantastisch uitzicht op de Hochkönig en het Steinerne Meer. Onderweg kom je voldoende berghutten tegen om bij te tanken met een heerlijk veganistisch gerecht!

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.