Skip to navigation Skip to main content

De komende drie weken is het weer krokusvakantie. Deze vakantie wordt door velen traditioneel doorgebracht in de sneeuw. Wekenlang worden weerberichten, blogs en webcams bijgehouden om de actuele weersomstandigheden in de gaten te houden. Dit jaar is er, zoals je vast weet, niet zoveel sneeuw gevallen dan vorig jaar. Dat betekent niet dat we dit jaar met minder sneeuw minder goed kunnen wintersporten. We zijn verwend de afgelopen jaren en hebben ieder seizoen kunnen genieten van sneeuw in overvloed. Er is momenteel absoluut geen reden om te twijfelen aan een minder geslaagde wintersportvakantie dit jaar. De pistes liggen er fantastisch bij!

Perfecte pistes is Zillertal

Afgelopen donderdag lagen de pistes in het skigebied Zillertal Arena er super geprepareerd en strak bij. In de skigebieden van Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten en Krimml was het heerlijk skiën. De pistes zijn bedekt met een dun laagje verse, zachte sneeuw. De pistes en liften zijn momenteel allemaal geopend. Met ruim 178 pistekilometers is de Zillertal Arena één van de grotere skigebieden van Oostenrijk. Iedere type skiër vindt hier voldoende uitdagingen.

Weersvoorspelling krokusvakantie

Voor de krokusvakantie zijn de voorspellingen ons goed gezind. Er wordt afwisselend sneeuw en zon verwacht en zoals het er nu naar uitziet blijft het net onder het vriespunt. Dat betekent dat de pistecondities er alleen nog maar op voorruit zullen gaan!

Jasper werkt als Landers-skileraar in Gerlos en is eigenaar van webshop Snowstyle.nl>>

Het weer vandaag

Vandaag vooral zonnige periodes. In de Franse Alpen is het schitterend weer, flinke zonnige perioden en later vandaag kans op een enkele sneeuwbui. In de Italiaanse Alpen is het vandaag ook schitterend weer met flink wat zonneschijn. Later op de dag meer bewolking en kans op lichte sneeuwval. Dat geldt ook voor de Duitse Alpen en Oostenrijk. In Zwitserland een afwisseling van zon en wolkenvelden. Later op de dag kans op lichte neerslag, zo’n 2 tot 5 cm. De temperaturen gaan naarmate de dag vordert wel omhoog. Vooral in de avonduren lichte sneeuw. Temperaturen zijn op 1.500 m ruim boven het vriespunt.

Het weer van morgen

In de Alpen lopen de temperaturen verder op in de noordflank. Tot 2.000 m loopt de 0 graden grens zelfs op dus dat wordt skiën op de hooggelegen pistes. Zondag gaat het opnieuw flink sneeuwen. De sneeuw zorgt voor slechte condities op de pistes en er kan op sommige plaatsen 20 tot 30 cm sneeuw vallen. Maandag komt de zon weer tevoorschijn.

140 - Winter - Jasper

Over Jasper

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.