Skip to navigation Skip to main content

Een kleine, onbekende berg, maar toch één van de populairste oefenpistes ter wereld, Hinterreit. Op Hinterreit voel je je al snel thuis. Hier geniet je van perfecte pistes, die mede mogelijk gemaakt wordt door Peter Hörl en zijn familie van het hotel/restaurant Hinterreit. Groot is het skigebied allerminst. Op Hinterreit wachten er rustige afdalingen, 2 sleepliften en een klein oefenlandje op je. Direct naast de piste ligt het hotel van Peter Hörl. Hörl zorgt niet alleen voor zijn gasten maar ook voor de pistes op Hinterreit. Misschien kom je tijden het avondeten Lindsey Vonn, Maria Riesch of Marcel Hirscher wel tegen!

Ideale trainingsomstandigheden

Op het eerste gezicht is het skigebied zeer overzichtelijk. Maar uiterst rechts in het gebied, is een FIS trainingstraject. Tijdens het winterseizoen traint hier de ski-elite uit de hele wereld. „We hebben ons hier gespecialiseerd op de piste-eisen van de worldcup“ zegt Peter Hörl. Op de 1,1 km steile helling kunnen wedstrijdsituaties levensecht getraind worden. Tijdmetingen en sneeuwkanonnen zijn uiteraard aanwezig. Het feit dat er sleepliften zijn is voor de professionals niet erg. Ze zijn er zelfs blij mee, omdat hun spieren dan warm blijven. Famile Hörl zorgt ervoor dat de pistes dagelijks perfect geprepareerd worden. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van kunstsneeuw en wordt er met behulp van trilplaten uit de wegenbouw sneeuw samengedrukt. Ook wordt er gebruik gemaakt van sproeisystemen.

Ook geschikt voor families

Hinterreit is echt niet alleen geschikt voor professionals, ook families voelen zich hier thuis. Het gemak om in een hotel aan de piste te overnachten is een ideale combinatie, waar vaak over gesproken wordt. Vele verenigingen, bedrijven en scholen weten Hinterreit inmiddels ook te vinden. Maar ook voor het hele gezin is Hinterreit zeer geschikt, naast dat je accommodatie dicht bij de piste ligt, zijn ook de liftprijzen zeer gunstig. Een familiearrangement voor 1 dag kost voor twee volwassenen en twee kinderen maar € 70,-.

De indrukwekkende Hochkönig

Toch zin in een groter gebied? In Maria Alm vind je 33 liften en 120 pistekilometers rond het indrukwekkende hooggebergte Hochkönig. Een bijzonder hoogtepunt is de King Cab lift. De eerste Oostenrijkse kabelbaan met gratis Wireless LAN. Een breed scala aan langlaufloipes vind je in: Mühlbach am Hochkönig, Dienten am Hochkönig en Maria Alm. Van klassiek tot skaten, van makkelijk tot moeilijk. Alles is mogelijk. Tip: heerlijk rodelen of een sneeuwschoenwandeling, de perfecte afwisseling tijdens je wintersport.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.