Skip to navigation Skip to main content

Zillertal Arena komt met twee nieuwe liften: Kapauns en Krimml-x-Press

54332 - Zillertal Arena komt met twee nieuwe liften: Kapauns en Krimml-x-Press (6)

De Zillertal Arena gaat niet één, maar twee nieuwe liften bouwen! Aankomende zomer moet de 2-persoons Kapauns lift eraan geloven, in de plaats hiervoor komt een moderne 8-persoons stoeltjeslift. Volgend jaar zomer is de oude Krimml-x-Press aan de beurt. Op de opening van de twee liften moeten we nog even wachten, als alles volgens plan verloopt kan de nieuwe Kapauns lift skiseizoen 2022/2023 gaan draaien. De Krimml-x-Press laat nog een jaar langer op zich wachten.

Nieuwe liften in de Zillertal Arena: Kapauns en Krimml-x-Press

De Zillertal Arena is voortdurend bezig met de modernisering van het gebied, zo werd eerder al de Stuanmandlbahn vernieuwd. Een logische volgende stap is het vernieuwen van de Kapauns en Krimml-x-Press. Deze plannen lagen dan ook al een tijdje op tafel, maar leverde door de coronasituatie vertraging op. Een paar jaar later is het gebied dan nu eindelijk in staat om de plannen door te voeren, de 2-persoons Kapauns wordt komende zomer vervangen en moet klaar zijn voor gebruik voor aanvang van skiseizoen 2022/2023. De zomer van 2023 is de Krimml-x-Press aan de beurt. Als alles volgens plan verloopt, moet die lift voor aanvang van skiseizoen 2023/2024 klaar zijn voor gebruik. In 2020 werd er ook al gesproken over verdere vernieuwingen in het gebied, dit ging over de Duxer-x-Press op de Gerlosplatte. Of en wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

54332 -  (12)
De rode pijlen geven de nieuwe liften aan. Klik hier om de pistekaart te vergroten ›

Meer comfort bij nieuwe 8-persoons Kapauns lift

Er blijven maar weinig klassieke 2-persoonsliften over. Vanaf winter 2022/2023 is er nog maar één 2-persoons stoeltjeslift te vinden in de Zillertal Arena. Met de vervanging van de Kapauns, afkomstig uit 1993, naar een moderne 8-persoons variant blijft alleen de Mitterlegerbahn in Königsleiten over. De oude liften voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd, een ritje duurt erg lang en bij sneeuw en kou is het absoluut niet comfortabel. De nieuwe lift beschikt onder andere over 8-persoons stoeltjes met weerkap én stoelverwarming. Ook wordt de lift verlengd. In de nieuwe situatie komt het bergstation op de 2500 meter hoge Übergangsjoch te liggen.

Feiten & cijfers nieuwe Kapauns in de Zillertal Arena

Dalstation: 1901 m. Lengte: 1936 m.
Bergstation: 2500 m. Hoogteverschil: 599 m.
Snelheid: 5 m/sec. Aantal stoeltjes: n.b.
Duur rit: 7:10 minuten Capaciteit: 2940 pers./uur
Fabrikant: LEITNER Plaats: Zell am Ziller

Fase 2: vernieuwing van Krimml-x-Press

In de zomer van 2023 is ook de Krimml-x-Press aan de beurt om onder handen genomen te worden. Je hebt de lift nodig om van Zell am Ziller naar Gerlos te gaan en andersom, hierdoor is het er dus vaak erg druk. Ook is de lift niet bepaald comfortabel te noemen. De gehele lift ligt bijna volledig in de schaduw en de tocht naar boven duurt ook nog eens ontzettend lang. Iedere wintersporter die het heeft mogen ervaren weet wel van de verschrikkelijke kou en wind. Gelukkig hoeven we ons hier geen zorgen om te maken vanaf het seizoen van 2023/2024. Een nieuwe 10-persoons gondel met stoelverwarming en een reistijd dubbel zo snel komt in de plaats voor de oude Krimml-x-Press.

Feiten & cijfers nieuwe Krimml-x-Press in de Zillertal Arena

Dalstation: 2061 m. Lengte: 1870 m.
Bergstation: 2500 m. Hoogteverschil: 439 m.
Snelheid: 6 m/sec. Aantal stoeltjes: n.b.
Duur rit: 5:40 minuten Capaciteit: 2400 pers./uur
Fabrikant: LEITNER Plaats: Zell am Ziller & Gerlos

54332 -  (13)
Ook deze lift gaat binnenkort met pensioen!

Over de Zillertal Arena

De Zillertal Arena bestaat uit vier dorpen, Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml. De 147 pistekilometers worden verbonden door een netwerk van moderne skiliften. Of je nu al jaren skiet of het voor het eerst probeert, je vervelen doe je hier niet. De Zillertal Arena biedt niet alleen vele brede blauwe hellingen, maar ook prachtige rode en uitdagende zwarte pistes. Je kunt er iedere dag leuke tochten skiën, je vindt er een van de langste dalafdalingen van Oostenrijk en ook leuke berghutten zijn er genoeg te vinden. Er zijn goede skischolen met voornamelijk Nederlandstalige skileraren en voor de kleintjes zijn er kinderlanden waar ze spelenderwijs hun eerste bochtjes leren draaien. Na het skiën kun je een drankje drinken in de gezellige après-ski of een van de vele andere activiteiten ondernemen. De mogelijkheden zijn oneindig, je vervelen is in de Zillertal Arena onmogelijk!

3241 - Winter - Marit

Over Marit

Wintersport is Marit met de paplepel ingegoten. Met een familie die al vanaf kleins af aan in de sneeuw te vinden is was dit voor haar ook vanzelfsprekend. De eerste keer skiën op 3-jarige leeftijd was dan ook liefde op eerste gezicht. Sinds toen wordt er elk jaar uitgekeken naar die ene vakantie in februari.