Skip to navigation Skip to main content
54194 - Zo beleef je een ideale skidag in Ischgl (6)
© TVB Paznaun-Ischgl

Genoeg sneeuw, lekker kunnen skiën en genieten van andere activiteiten. Zo ziet voor veel mensen de perfecte skivakantie eruit. Maar wat het recept is voor een ideale skidag in Ischgl? Het populaire skidorp ligt in Paznaun, het Oostenrijkse Tirol, en biedt een scala aan activiteiten en mogelijkheden. Op en náast de pistes. Tot aan het eten aan toe, want ook het culinaire aanbod is hier absoluut noemenswaardig. Hoe de ideale skidag in Ischgl er dan uit ziet?

Skivakantie in Ischgl

Zeg je Ischgl, dan zeg je heel veel plezier en toffe events. Maar daar blijft het absoluut niet bij, want er is hier zoveel meer te doen! Gelegen in het Paznauntal, tussen de gebergtes van Silvretta en Verwall, is het een prachtige plek voor een vakantie in de sneeuw. Hier vind je een unieke combinatie van lifestyle, charme en moderniteit. Zowel rustzoekers als liefhebbers van gezelligheid of skiliefhebbers op zoek naar een familiebestemming, zijn hier aan het juiste adres. We geven je alvast een tipje van de sluier: zo beleef je een ideale skidag in Ischgl!

Ontdek een skivakantie in Ischgl
54194 -  (24)
© TVB Paznaun-Ischgl

Ontwaken in winterwonderland

Ben je op skivakantie in Ischgl, dan word je niet alleen wakker in een schitterend skidorp, maar logeer je ook in een fijne accommodatie. Het plaatsje beschikt over maar liefst 400 residenties. Of je nu de voorkeur geeft aan een vakantiehuis, luxe hotel, appartement of pension, er is keuze genoeg. En of je nu dicht bij de drukte of te midden van sereniteit overnacht, één ding is zeker: je ontwaakt in een winterparadijs. De ideale skidag in Ischgl begint natuurlijk met een heerlijk ontbijt in een fijn ontbijtpension naast de lift. Want je wilt gewoon zo snel mogelijk daarna naar boven!

Ochtend: tijd om kilometers te maken

Ischgl behoort tot de Silvretta Arena, waar maar liefst 239 km aan pistes op je liggen te wachten. Het is hiermee een van de grootste skigebieden van Tirol, en biedt daarom genoeg afwisseling en mogelijkheden om lekker te skiën! Vanuit het centrum kun je direct met de Fimbabahn of de Silvrettabahn naar het hart van het skigebied, de Idalp. Het maakt niet uit of je uitdaging zoekt of eigenlijk liever op breed en blauw skiet, want het aanbod is veelzijdig genoeg. Aanrader is de bronzen variant van de Schmugglerrunde, een skitocht waarbij je veel van het skigebied kunt ontdekken. In totaal ski je bijna 20 km en ga je ook de grens over, want het skigebied strekt zich uit over zowel Ischgl als het Zwitserse Samnaun. Na zo'n vier uur op latten, bereik je weer de Idalp.

Meer informatie over skiën in Ischgl
54194 -  (25)
Die Silvretta Arena biedt kilometerslange pistes met geweldige uitzichten (Foto: © TVB Paznaun-Ischgl)

's Middags: heerlijk lunchen op de berg

Na flink wat afdalingen in de benen door de Schmugglerrunde, is het lekker om even neer te ploffen voor de lunch. Aan leuke bergrestaurants is er absoluut geen gebrek in culinair Ischgl. Je kunt zowel kiezen uit trendy restaurants als knusse traditionele berghutten. Strijk neer op het terras van Restaurant Panorama op de Idalp en geniet van heerlijke Tiroolse specialiteiten zoals knödels, of neem het ervan en bestel een tonijnsteak of carpaccio. Uiteraard zijn de huisgemaakte klassiekers het allerlekkerst!

Namiddag: leuke dingen in Ischgl naast de pistes

Naast dat je er geweldig kunt skiën en snowboarden, is er veel meer te beleven tijdens een skivakantie in Ischgl. Op een ideale skidag, kun je daarom prima de middag besteden aan een andere winteractiviteit. Wordt het langlaufen, schaatsen, toerskiën of winterwandelen? Er is een netwerk van maar liefst 60 km aan winterwandelpaden, maar je kunt ook dwars door de diepe sneeuw met sneeuwschoenen ondergebonden. Zo kun je de meest schitterende hoeken van de ongerepte omgeving ontdekken middels en fijne wandeling door de frisse berglucht. Even de dagelijkse hectiek ontvluchten en je ontdoen van alle stress! Op woensdag en vrijdag is het in Ischgl mogelijk om deel te nemen aan een sneeuwschoenwandeling met gids.

54194 -  (26)
Rond Ischgl liggen 60 km aan winterwandelroutes (Foto: © TVB Paznaun-Ischgl)

Vooravond: even relaxen

Als je denkt dat je zo de ideale skidag kunt afsluiten, heb je het mis, want er mist nog een fantastische afsluiter voor je bij het diner aanschuift. Zet je muts op, doe dikke handschoenen aan en stap in voor een romantische rit met een paardenkoets. Nog even genieten van het idyllische winterlandschap in Ischgl voor de avond valt. Terwijl de zon ondergaat, leun je achterover, kijk je je ogen uit en geniet je van de verhalen van de koetsier.

's Avonds: geniet van de culinaire hoofdstad van de Alpen

Op culinair vlak is Ischgl absoluut een waar paradijs. Een betere manier om de ideale skidag in Ischgl te eindigen dan in een van de tien door Gault en Millau onderscheden restaurants, is er dan ook niet. Geniet van een overheerlijk diner bij een van de bekroonde restaurants, zoals de Paznauner Stube, welke 4 koksmutsen en 5 sterren heeft. Martin Sieberer is een beroemde chefkok en de gerechten die hij serveert zijn om bij weg te dromen. Naast het uitmuntende eten, is ook de service, ambiance en aankleding om van te genieten. Een echte eettip!

54194 -  (27)
De Paznauner Stube in Ischgl is een aanrader voor culinaire genieters (Foto: © TVB Paznaun-Ischgl)

Nacht: in stijl overnachten

Na het laatste glas wijn keer je weer terug naar je accommodatie. Het einde van een perfecte, ideale skidag in Ischgl! Lifestyle, sport, charme en moderniteit komt hier allemaal bijeen en op deze manier proef je daar overal van. Tijd om op te laden in je fijne accommodatie, luxueuze hotel, knusse pension of gemoedelijke appartement. Hoe gaat de volgende fijne skidag in Ischgl eruit zien?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paznaun - Ischgl.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.