Skip to navigation Skip to main content
54175 - Kappl en See: skidorpen voor families in Paznaun (6)
© TVB Paznaun - Ischgl

Kappl en See zijn uitstekende bestemmingen voor een skivakantie met de familie. In de eerste twee dorpen van Paznaun, vinden gezinnen alles wat ze zoeken. Compacte skigebieden, uitgebreide voorzieningen voor kinderen en aantrekkelijke prijzen, daar staan Kappl en See om bekend. Terwijl de meeste mensen kiezen voor het bruisende Ischgl, genieten gezinnen van een zorgeloze skivakantie in Kappl of See.

Familiebestemmingen Kappl en See

Paznaun ligt in het zuidwesten van Tirol en bestaat uit de dorpen Ischgl, Galtür, Kappl en See. Deze dorpen trekken ieder een eigen doelgroep en hebben allemaal een eigen karakter. Kappl en See zijn skidorpen waar gezinnen met kinderen zich het meeste thuis voelen. De grote trekpleister van Kappl is het Sunny Mountain Adventure Park. Dit uitgebreide kinderland heeft een oppervlakte van 25.000 m2 en alles wat kinderen maar wensen op wintersportgebied is hier te vinden. In See valt zowel op als naast de piste van alles te beleven. Voor een kindvriendelijke wintersport in Paznaun zit je in Kappl en See helemaal goed.

54175 -  (24)
© TVB Paznaun - Ischgl

Sunny Mountain Adventure Park in Kappl

Met de 4-persoons gondel (Diasbahn) bereik je het skigebied van Kappl, de Sunny Mountain. Direct bij het bergstation liggen de diverse voorzieningen van het Sunny Mountain Adventure Park. Op een oppervlakte van 25.000 m2 vind je onder andere een skischool, kinderopvang, skicarrousel, lopende band liften, oefenweide en diverse kinderpistes. Kinderen, van welke leeftijd dan ook, kunnen zich hier uitleven in de sneeuw. Bergdwerg Flaxi, de mascotte van de Sunny Mountain, houdt alles goed in de gaten in het Adventure Park. Op maar weinig plekken vind je een kinderland zo uitgebreid als het Sunny Mountain Adventure Park.

Kinderopvang (vanaf 3 jaar): van 09.00 tot 15.30 uur (€ 11,- per dag)

54175 -  (25)
© TVB Paznaun - Ischgl

Tips voor een familiewintersport in Kappl

Maar een kindvriendelijke wintersport in Kappl is veel meer dan alleen skiën op de Sunny Mountain. Hieronder een aantal tips die leuk zijn om te ondernemen met het hele gezin.

  • Rodelen: bij het bergstation van de gondel ligt de start van een zes kilometer lange rodelbaan. De rodelbaan van Kappl is iedere dag geopend van 8.30 tot 16.30 uur. Op dinsdagavond is de rodelbaan verlicht.
  • Fatbiken: altijd al eens door de sneeuw willen fietsen? In Kappl fatbiken is mogelijk! Maandagochtend om 8.00 uur heb je de mogelijkheid om samen met een gids door de sneeuw te fietsen.
  • Sneeuwschoenwandelen: dat sneeuwschoenwandelen ook leuk voor kinderen kan zijn bewijst men in Kappl. Maak een spannende sneeuwschoenwandeling in het donker!

Onbezorgd leren skiën in See

In See zijn de faciliteiten voor de eerste meters op de ski's al bijna net zo goed. De 6-persoons Medrigjochbahn (gondel) zorgt voor een snelle verbinding richting het skigebied met 41 km aan pistes. Direct bij het bergstation ligt een uitgebreid oefenterrein voor beginners en kinderen. Twee lopende banden en een pannenkoeklift stellen alles in staat om goed te leren skiën. Ruim 35 kindvriendelijke skileraren staan klaar voor het geven van skiles. Kunnen de kinderen eenmal remmen en bochtjes maken, dan behoren ook de hoger gelegen blauwe afdalingen tot de mogelijkheden. Alles om onbezorgd te leren skiën is aanwezig in See.

Kinderopvang (vanaf 2 jaar): van 09.30 tot 16.00 uur (€ 4,- per dag)

54175 -  (26)
© TVB Paznaun - Ischgl

Tips voor een familiewintersport in See

Activiteiten buiten de piste? See heeft tijdens een skivakantie veel meer te bieden dan alleen plezier op de piste. Hieronder een aantal familietips in en rond See.

  • Rodelen: de rodelbaan van See is zo’n zes kilometer lang en de start bevindt zicht bij het bergstation van de Medrigjochbahn. Je kunt hier iedere dag rodelen (m.u.v. zondag) van 8.30 tot 17.00 uur.
  • Schaatsen: wanneer het ijs dik genoeg is kun je schaatsen op de ijsbaan van See. Van woensdag tot zondag is de de ijsbaan van See bij de tennisbaan van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Kindvriendelijke accommodaties Paznaun

Het kindvriendelijke karakter van Kappl en See wordt onderstreept door de aanwezigheid van speciale accommodaties. In Kappl zijn 47 Sunny Mountain member accommodaties waar kinderen zich hoe dan ook thuis voelen. Kinderen tot 7 jaar skiën in Kappl en See geheel gratis en voor families met oudere kinderen zijn er aantrekkelijke familieskipassen. Ook de portemonnee is Paznaun goed gezind!

Prijs 6-daagse skipas (met gastenkaart)

Volwassene Kind (tot 16 jaar)
Kappl EUR 229,- EUR 143,50
See EUR 229,- EUR 143,50

54175 -  (27)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paznaun - Ischgl.

???????

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.