Skip to navigation Skip to main content

Voor deze skigebieden in Oostenrijk heb je geen vignet nodig

54042 - Voor deze skigebieden in Oostenrijk heb je geen vignet nodig (6)

Als je regelmatig naar Oostenrijk reist, weet je dat je een vignet nodig hebt voor op de snelwegen. Maar er zijn ook een aantal Oostenrijkse gebieden waar je geen vignet voor nodig hebt. Deze skigebieden kun je bereiken door via wegen te rijden waar je geen vignet (meer) nodig hebt. Voor sommige bestemmingen moet je maar een heel klein stukje over een Oostenrijkse snelweg rijden. Omdat dat erg zonde is als je daar dan alsnog de volle vignetprijs voor moet betalen, is sinds een paar jaar geleden besloten om de plicht op sommige snelwegtrajecten af te schaffen. Hieronder lees je in welke skigebieden in Oostenrijk je geen vignet nodig hebt.

Snelwegen in Oostenrijk waar een vignet niet nodig is

Ook al liggen de prijzen voor een vignet in Oostenrijk niet heel hoog, toch is sinds 2019 besloten om de vignetplicht op sommige trajecten helemaal af te schaffen. Soms moet je voor je skivakantie maar een kort stuk over een bepaalde snelweg, waardoor het vignet eigenlijk overbodig is. Vignetvrijstellingen bestonden vroeger al, maar zijn dus terug. Dit betekent dus dat op alleen onderstaande snelwegen geen vignet nodig is.

  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
  • Linzer Autobahn A26
  • Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)
  • Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)

Dankzij deze vrijstellingen kun je een bepaald aantal bestemmingen bereiken zonder onnodige kosten aan een vignet te besteden. Dat betekent dus dat een vignet niet nodig is in onderstaande skigebieden in Oostenrijk. Toch fijn om deze overbodige kosten te besparen, kun je dat tientje mooi uitgeven aan een lekkere Kaiserschmarrn.

54042 -  (18)

1. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Voor deze populaire bestemming kun je over snelwegen rijden waarvoor geen vignet nodig is, goed nieuws dus! SkiWelt ligt dichtbij Kufstein, waardoor je onder andere de dorpjes Westendorf,Ellmau,Söll,Hopfgarten enBrixen im Thale eenvoudig kunt bereiken zonder dat je een vignet nodig hebt. Dat SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zo populair is, komt niet alleen omdat het goed te bereiken is. Dankzij de 288 km aan pistes is er altijd genoeg te beleven. Tel daar nog eens de knusse sfeer en de gezellige après-ski bij op, en je snapt waarom deze bestemming zo populair is. Zorg er wel voor dat je de afslag Kufstein-Süd neemt en niet doorrijdt tot Wörgl, want dan moet je wel betalen.

2. Zell am See - Kaprun

Zell am See - Kaprun is ook een veelzijdige bestemming waar je geen vignet voor nodig hebt. Als je bij Duitsland de snelweg overgaat en via de B172 en B178 verder rijdt richting Lofer en vervolgens de B311 neemt in de richting van Saalfelden en Maishofen, kom je uit bij de Zeller See. Vanaf daar kun je Zell am See bereiken of doorrijden tot Kaprun. Ook hier kun je gerust je skivakantie vieren, voornamelijk door de diversiteit aan pistes en de enorme sneeuwzekerheid. Omdat de gletsjerKitzsteinhorn hier ligt, ben je hier altijd verzekerd van uitstekende sneeuwcondities en dankzij de zellamseeXpress behoort ook een uitstapje naar de nummer 2 in deze lijst tot de mogelijkheden.

3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hetzelfde geldt voor Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn als voor Zell am See - Kaprun, het is een skigebied in Oostenrijk waar geen vignet voor nodig is. Je rijdt via dezelfde wegen als hierboven beschreven, alleen moet je de afslag richting het Glemmtal richting Saalbach en Hinterglemm nemen. Ook dit skigebied is dus eenvoudig te bereiken en om het skiplezier nog iets te vergroten behoort ook een uitstapje naar Zell am See -  Kaprun tot de mogelijkheden. Met de Ski ALPIN CARD kun je genieten van 408 kilometer aan pistes!

54042 -  (19)

4. Warth - Schröcken

Warth - Schröcken is ook te bereiken zonder vignet Oostenrijk, omdat voor een deel van de A14 geen vignet meer nodig is. De afdalingen van het gebied zijn verbonden met Ski Arlberg, wat betekent dat je ruim 300 km aan pistes ter beschikking hebt. Daarnaast heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over het populaire gebied dat bekend staat als veelzijdig, sneeuwzeker en bruisend. Dit betekent dat het een mooie skivakantie gaat worden!

5. Bregenzerwald

De vakantieregio Bregenzerwald bestaat uit een aantal verschillende skigebieden in Oostenrijk die goed bereikbaar zijn, ook zonder vignet. Zonder problemen rijd je door de Pfändertunnel, vervolgens volg je de A14 richting Hochems en daarna sta je binnen kortste keren in het skigebied. De deelskigebieden zijn klein, overzichtelijk en ontzettend kindvriendelijk. De dorpjes zijn idyllisch, het landschap is prachtig en er zijn veel activiteiten mogelijk als rodelen en langlaufen.

6. Kitzbühel & Kirchberg (KitzSki)

Kitzbühel & Kirchberg, ook wel KitzSki, is een van de meest mondaine en populaire skigebieden van Oostenrijk, en kun je bereiken zonder vignet. Via Kufstein rijd je grens over, om vervolgens de afslag Küfstein-Süd te nemen. Daarna vervolg je de weg over de B173 en rijd je via Brixental naar Kirchberg of Kitzbühel. Het skigebied bestaat uit 185 km aan pistes die er prachtig bij liggen. Er zijn veel glooiende afdalingen, maar ook een aantal erg pittige. Iedereen die op skivakantie gaat zal het hier naar zijn/haar zin hebben, waardoor je wel begrijpt dat de bestemming zo populair is.

54042 -  (20)

7. Damüls-Mellau-Faschina

Om Het prachtige resort vanDamüls-Mellau-Faschinate bereiken, is ook geen vignet nodig. Als je bij Bregenz de grens passeert en je weg vervolgt over de A14, kun je de afslag nemen naar het skigebied en alleen wegen passeert waar de vignetplicht niet geldt. Dankzij een gunstige ligging is het gebied sneeuwzeker. Het totaalaantal pistes bestaat uit ongeveer 100 km, en er is geen gebrek aan variatie. Dit zorgt ervoor dat het een populaire bestemming is voor je skivakantie.

Toch een vignet kopen?

Heb je geen moeite met dat tientje en ga je liever voor wat meer zekerheid? Of misschien heb je al een skivakantie geboekt naar een skigebied waar je wel een vignet voor nodig hebt. Dan kun je deze gemakkelijk online alvast aanschaffen. Klik op de button hieronder voor meer informatie, prijzen en ga goed voorbereid op pad.

Vignet Oostenrijk 2022 aanschaffen
3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.